hamburger-icon

Kliker.info

Novi izvještaj dostavljen Makedoniji : Trajkovski i saradnici bili mrtvi prije pada aviona?

Novi izvještaj dostavljen Makedoniji : Trajkovski i saradnici bili mrtvi prije pada aviona?

05 Decembra
16:31 2014

trajkovski7Nacrt izvještaja o avionskoj nesreći, u kojoj je prije skoro 11 godina poginuo predsjednik Makedonije Boris Trajkovski, spreman je, a nezvanično se saznaje da su putnici u avionu bili mrtvi i prije njegovog pada.Po tim informacijama, osmoro ljudi koliko ih je bilo u avionu, stradalo je od eksplozije, koja je izazvala požar, i dovela do smrtonosnih opekotina i gušenja.Jedan od dvojice odgovornih za bezbjednost Trajkovskog, nakon eksplozije, ispao je iz aviona i poginuo od posljedica pada, pokazuje izvjestaj, o kojem, pozivajući se na nezvanične podatke, pišu makedonski mediji.

Nacrt izveštaja o nesreći makedonskim vlastima predao je predsjednik međunarodne komisije Omer Kulić, a taj dokument biće dostupan javnosti za 20 dana. Biće prikazan snimak kompletnog leta, sa autentičnim razgovorima iz pilotske kabine.Komisija je radila u nekoliko grupa, rekao je Kulić, dodajući da je dato mišljenje o tome da li su poštovane određene procedure i standardi.

On je kazao da nije bilo pritiska na Komisiju tokom njenog rada. Neki dijelovi aviona bili su vještačeni u istraživačkom centru u Njemačkoj, a isti tip aviona u kojem je poginuo Trajkovski iznajmljen je od Beograda da potvrdi neke od nalaza Komisije.Prva istraga utvrdila je da se avion srušio zbog propusta posade, prilikom  slijetanja na Aerodrom Mostar, koji je bio pod gustom maglom.Boris Trajkovski poginuo je 26. februara 2004. godine kada se vladin avion  kojim je putovao na Međunarodnu konferenciju za investiranje u BiH, srušio kod Mostara. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku