hamburger-icon

Kliker.info

Novi fajteri za završnicu utrke : Donald Trump ponovno rekonstruisao svoj izborni štab !

Novi fajteri za završnicu utrke : Donald Trump ponovno rekonstruisao svoj izborni štab !

18 Avgusta
07:21 2016
BanoCon7Republikanski kandidat Donald Trump u srijedu je, drugi put u kampanji, promijenio svoju ekipu i angažirao stručnjake koji bi mu, tri mjeseca do izbora za predsjednika Sjedinjenih Država, trebali pomoći da istrči završnicu ne zaostajući za demokratskom protukandidatkinjom Hillary Clinton.
Stephen Bannon, direktor  konzervativnog portala Breitbart News, bit će predsjednik Trumpova izbornog štaba , saopšteno je u srijedu, a za izvršnu direktoricu imenovana je savjetnica republikanaca i stručnjakinja za ankete Kellyanne Conway.Trump je pohvalio Bannona i Conway kao izvanredno sposobne stručnjake “koji obožavaju pobjeđivati i znaju kako pobijediti”.

“Spreman sam učiniti sve što je potrebno da pobijedim i postanem predsjednik, jer naša zemlja ne može si priuštiti još četiri godine loše politike Obama-Clinton koja je ugrozila našu financijsku sigurnost”, rekao je.

Politički  analitičari, međutim, ističu da savjetnici dosad nisu uspjeli obuzdati Trumpove zapaljive komentare. Angažiranje stručnjaka poput Bannona, kojega nazivaju ‘fajterom’ i “najopasnijim političkim operativcem u Sjedinjenim Državama”, odraz je Trumpove želje da opet, po svaku cijenu, bude u središtu medijske pažnje  kao što je bio tokom predizbora obilježenih burnim skupovima i zapaljivim govorima, ocjenjuje se.

Agencija AFP piše da rekonstrukcija izbornog štaba  pokazuje da populistički milijarder nema strategiju kojom može proširiti svoje biračko tijelo.Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton reagirala je na skupu u Clevelandu ocjenom da bez obzira na promjenu ekipe “Trump ostaje isti čovjek”.Clinton prema anketama dobiva 47, a Trump 41 posto glasova.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku