hamburger-icon

Kliker.info

Novi broj Charlie Hebdo : ‘Krvoločni’ Papa Franjo i džihadist ganjaju psića s novinama !

Novi broj Charlie Hebdo : ‘Krvoločni’ Papa Franjo i džihadist ganjaju psića s novinama !

25 Februara
16:43 2015

Hebdo3Nakon pauze duže od mjesec dana u srijedu je izašao novi broj satiričkog tjednika Charlie Hebdo.U napadu islamističkih ekstremista na redakciju toga lista prije dva mjeseca ubijeno je 12 ljudi. Izdavač je odlučio tiskati dva i pol milijuna primjeraka novog broja, manje od sedam milijuna koliko je tiskano neposredno nakon napada, ali i znatno više od 30 do 60 tisuća kolika je naklada bila prije siječanjskoga napada.

Urednik novoga broja je Laurent Sourisseau, poznat i kao Riss, karikaturist ranjen u napadu.Na naslovnici novoga broja koji je kružio po društvenim mrežama nekoliko dana prije pojavljivanja na kioscima prikazan je minijaturni psić s izdanjem Charlieja Hebdoa u ustima, kako bježi pred skupinom krvoločnih pasa.

Psi u pozadini prikazani su kao papa Franjo, konzervativna političarka Marine Le Pen (ona je pit bull), bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy (on je pudl) i jedan džihadist s kalašnjikovom, a natpis je “Evo nas opet!”Karikatura je crno-bijela na pozadini crvenoj kao mak, a potpisuje je Luz, drugi karikaturist Charlieja Hebdoa.

Prvi broj izašao nakon pokolja redakcije prikazao je na naslovnici uplakanog proroka Muhameda koji drži letak ‘Ja sam Charlie’, a nad njim je natpis ‘Sve je oprošteno’. I taj je broj izazvao bijes muslimana. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku