hamburger-icon

Kliker.info

Nove žrtve : Zbog sukoba u Jerusalemu hitna sjednica Vijeća sigurnosti

Nove žrtve : Zbog sukoba u Jerusalemu hitna sjednica Vijeća sigurnosti

23 Jula
05:59 2017

Vijeće sigurnosti UN-a sastat će se na hitnoj sjednici danas , na zahtjev Francuske, Švedske i Egipta, zbog nasilja u Jeruzalemu, objavili su u subotu diplomati, dok palestinski izvori javljaju o dvije nove žrtve na Zapadnoj obali.

Sjednica Vijeća sigurnosti trebala bi biti prigoda za raspravu o mogućnostima smirivanja napetosti, objavio je švedski veleposlanik pri UN-u Carl Skau.

Palestinsko ministarstvo zdravstva objavilo je da su dvojica Palestinaca izgubila život u subotu u sukobima s izraelskim sigurnosnim snagama na Zapadnoj obali.

Oni su poginuli dan nakon žestokog nasilja koje je buknulo zbog novih izraelskih sigurnosnih mjera na Platou džamija.

Trojica Palestinaca poginula su u petak u istočnom Jeruzalemu i na Zapadnoj obali, a trojicu Izraelaca ubio je nožem jedan Palestinac u njihovu domu.

Najkrvaviji izraelsko-palestinski sukob proteklih godina izazvan je novim sigurnosnim mjerama na najvažnijem jeruzalemskom svetom mjestu.

Palestinci posljednjih tjedan dana snažno osuđuju postavljanje detektora metala na pristupima Platou džamija.Te nove sigurnosne mjere donesene su nakon napada na izraelske policajce 14. jula.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku