hamburger-icon

Kliker.info

Novalić u SAD-u: Ohrabrujući susreti s predstavnicima bh. zajednice

Novalić u SAD-u: Ohrabrujući susreti s predstavnicima bh. zajednice

04 Oktobra
14:41 2016
novalic1Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji se od petka, 30.9.2016. godine, nalazi u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, boravio je u Saint Louisu, gradu s najvećom koncentracijom građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, premijer Novalić i ambasador BiH u Washingtonu Haris Hrle, sa saradnicima, sastali su se s predstavnicima bosanskohercegovačke zajednice, nakon čega su održali i radni sastanak s predstavnicima Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, da bi razgovarali o modalitetima buduće saradnje.

Premijer Novalić je predstavio rezultate provedbe ekonomskih reformi, naročito u segmentu značajnog poboljšanja makroekonomskih pokazatelja, te dao pregled budućih aktivnosti kojima će poslovni sektor Federacije BiH biti znatno ojačan putem zakonskih rješenja, odnosno potpunom provedbom Plana aktivnosti Reformske agende.

Naglasio je da otvorena komunikacija s bh. dijasporom, osim mogućih investicija, znači konačno kreiranje kanala za razmjenu ideja, znanja, iskustava i usvajanja savremenih modela poslovanja.

 

Ambasador Hrle je govorio o konkretnoj ulozi Ambasade BiH u procesu jačanja podrške State Departmenta ekonomskim reformama u našoj zemlji.

Tokom posjete Saint Louisu, delegacija na čelu s federalnim premijerom se sastala i s gradonačelnikom ovog grada Francisom G. Slayom i bivšim kongresmenom i kandidatom za viceguvernera države Missouri Russom Carnahanom, te posjetila socijalnu ustanovu u kojoj boravi oko 150 bosanskohercegovačkih državljana. Također se sastala sa asocijacijom  Bosnian America Professional Association, udruženjem koje okuplja mlade i uspješne Amerikance porijeklom iz BiH.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Harun
  Harun 07 Oktobra, 15:31

  Novalicu ja bi tebi samo gospodju ohrabrio :

  Odgovori
 2. Harun
  Harun 08 Oktobra, 19:49

  ENGLESKO-SRPSKI RUKOPIS:Nadjen dokaz da su srpski obavjestajci gadjali Vucica u Srebrenici !
  http://croative.net/?p=34778

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku