hamburger-icon

Kliker.info

Nova skupštinska većina : Edin Forto mandatar za saziv nove Vlade KS

Nova skupštinska većina : Edin Forto mandatar za saziv nove Vlade KS

05 Decembra
15:31 2020

Mandatar za saziv nove Vlade Kantona Sarajevo je Edin Forto, odluka je predstavnika i predstavnica nove skupštinske većine u KS koju čine: Naša stranka, Narod i pravda, Socijaldemokratska partija BiH, Nezavisna bosanskohercegovačka lista i Klub samostalnih zastupnika.

“Edin Forto uspješno je vodio Vladu Šestorke. Želja građana i građanki za njenim povratkom pokazivana je kontinuirano, a rezultati posljednjih izbora dijelom su i izraz te želje. Radi se o Vladi koja je od kraja rata do danas uživala najveću podršku građana i građanki. U tom smislu Edin Forto, kao bivši premijer, jedna je od najprepoznatljivijih personifikacija te Vlade i izraz naše težnje za nastavkom rada koji smo započeli 2018. godine”, navedeno je u saopćenju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

‘Nastavljamo gdje smo stali’

Ističu kako njegovim povratkom na mjesto premijera također žele “vratiti povjerenje građana i građanki u institucije Kantona u izuzetno zahtjevnom periodu oporavka koji je pred nama”.

“Radi se o premijeru s iskustvom i to će uveliko olakšati našu namjeru da s prvim danom imenovanja nove Vlade krenemo s radom. Vremena pred nama je malo pa bi u tom smislu i jedan dan čekanja bio luksuz koji ne smijemo sebi dopustiti. Dogovor predstavnika i predstavnica Četvorke, kao i samostalnih zastupnika je da nastavimo gdje smo stali i da nam godina koju je otela Koalicija Petak 13 ne smije biti prepreka da dogovorene mjere realizujemo. To znači da ćemo objektivni nedostatak vremena nadomještati intenziviranjem rada”, navode.

Dodaju kako izraz njihove spremnosti na taj izazov jesu i ambiciozne mjere i principi rada nove skupštinske većine koje su prezentirali prije dva dana.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku