hamburger-icon

Kliker.info

Nova misteriozna nesreća : Iznad Pacifika nestao malezijski avion sa 162 putnika

Nova misteriozna nesreća : Iznad Pacifika nestao malezijski avion sa 162 putnika

28 Decembra
05:44 2014

AirAsia21Avion malezijske kompanije AirAsia na letu iz Surabaye u Indoneziji za Singapur izgubio je kontakt s kontrolorima leta, javile su svjetske agencije koje se pozivaju na lokalne medije.Prema riječima dužnosnika indonezijskog ministarstva prometa, avion na letu QZ 8501 izgubio je kontakt s kontrolom leta u Jakarti u 6:17 sati po lokalnom vremenu.

Dužnosnik je napomenuo da je posada aviona nedugo prije gubitka kontakta zatražila odobrenje za skretanje na neuobičajenu rutu, no nije iznosio detalje. U trenutku gubitka kontakta na području nestanka, negdje nad morem između Jave i Bornea, vrijeme je bilo prilično loše, odnosno u tijeku je bila velika oluja.

Prema prvim informacijama, nestao je Airbus 320-200 u kojemu je bilo 155 putnika i sedmero članova posade.Riječ je o letjelici u vlasništvu indonezijske podružnice malezijske kompanije AirAsia, koja se zove AirAsia Indonesia, a nudi uglavnom low cost letove.

‘U ovom trenutku nažalost nemamo dodatnih informacija o statusu putnika i članova posade, ali kako budemo dobivali informacije, tako ćemo sve obavještavati. (…) U ovom trenutku traje operacija potrage i spašavanja i AirAsia u potpunosti surađuje i pomaže spasilačkim službama’, stoji u prvom saopštenju  kompanije, koja je potvrdila nestanak svog zrakoplova. Tvrtka je objavila i broj telefona za članove porodica  i prijatelje osoba koje su se ukrcale u nestali avion.

Pojavile su se i informacije o državljanstvu putnika u avionu. Velika većina su navodno Indonežani (149), dok su se na let ukrcala i tri Južnokorejca te po jedan državljanin Singapura, Velike Britanije i Malezije. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku