hamburger-icon

Kliker.info

Nova koalicija : Uz pomoć SBB-a formirana Vlada HNK-a, premijer Nevenko Herceg

Nova koalicija : Uz pomoć SBB-a formirana Vlada HNK-a, premijer Nevenko Herceg

23 Septembra
16:38 2015

Herceg11Nakon nekoliko mjeseci agonije oko formiranja izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH, na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine HNŽ-a, konačno je Hercegovačko-neretvanska županija dobila Vladu.Sa 21 glasom za, četiri protiv i dva suzdržana, Nevenko Herceg (HDZ BiH) je imenovan premijerom Vlade HNK-a, a ministrom finansija Adnan Faladžić (SDA).

Novoimenovani ministar prometa i veza je Stjepan Krasić, a ministar zdravstva i socijalne skrbi Goran Opsenica, dok je od sada na čelu ministarstva prostornog uređenja Suad Hasandedić.

Na čelo Ministarstva unutarnjih poslova imenovan je Slađan Bevanda, a novi ministar poljoprivrede i šumarstva ovog kantona je Donko Jović. Resor trgovine i turizma preuzeo je Ajdin Teletović, a ministrom gospodarstva imenovan je Željko Laketić. Novoimenovani ministar obrazovanja i nauke je Rašid Hadžović, a resorni ministar pravosuđa je Suad Balić, dok je na mjesto ministra branitelja imenovan Oliver Soldo.

Inače, novoimenovana Vlada HNK-a  je uspostavljena glasovima zastupnika SDA, HDZ-a BiH te Saveza za bolju budućnost (SBB). Protiv su bili zastupnici SDP-a i Demokratske fronte, dok su suzdržani bili zastupnici HDZ-a 1990. Premda su zastupnici SBB-a podržali izbor novoimenovane vlasti, u Vladi HNK-a nisu dobili niti jedno ministarsko mjesto. Novoformirana Vlada HNK-a  je sastavljena po modelu 6 + 6, odnosno SDA ima šest resora, a HDZ BiH jedan resor manje uz premijersku poziciju.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku