hamburger-icon

Kliker.info

Nova ISIL-ova šokantna poruka Balkanu: Prijetnje upućene reisu Kavazoviću i muftijama IZBiH

Nova ISIL-ova šokantna poruka Balkanu: Prijetnje upućene reisu Kavazoviću i muftijama IZBiH

14 Jula
07:11 2017

Iako se u iračkom Mosulu slavi pobjeda, a svjetski mediji prenose informacije o porazu takozvane Islamske države, zloglasna teroristička organizacija nastavlja da prijeti i zemljama Balkana, prenosi INS.

U posljednjem izdanju ISIL-ovog magazina Rumiyah (Rim) na ovdašnjim jezicima, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na «braću sa Istoka i Zapada».

– Napadajte «islamske» organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu – navedeno je.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao mu «murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice», te naglašava da je «ubijanje mrutedda draže i preče od ubijanja pravih kafira».

– Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrjednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra – navode ISIL-ovi autori, te dodaju:

– Napadnite ih, ubijajte ih sa prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo.

Nadalje, simpatizere, također, pozivaju da ubijaju «policijske i vojne pse (službenike)», kao i sudije, advokate, parlamentarce…

– Ništa ih ne sprječava da ih ubijate prigušivačima i da na njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama, i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana – piše između ostalog u opširnom tekstu pod naslovom “Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti”.

ISIL je slične prijetnje preko spomenutog magazina kojeg izdaju na brojnim svjetskim jezicima, uputio i početkom juna ove godine, ali tada nije priječeno Islamskoj zajednici veći tzv. šejhovima koji su bliski selefističkim učenjima, prenosi INS.

Nije poznato što su po tom pitanju poduzeli sigurnosni organi BiH. A odnedavno je ponovo aktivno glasilo Islamske države “Vijesti ummeta”.

(Kliker.info-INS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku