hamburger-icon

Kliker.info

Nova Fabia na proljeće

Nova Fabia na proljeće

24 Decembra
10:40 2006

Prve službene fotografije prikazuju kako druga generacija Fabije usvaja Škodino novo dizajnersko usmjerenje, premijerno prikazano na modelu Roomster. Prepoznatljiv prednji dio, s velikim svjetlima i upadljivom maskom, uskoro će postati sastavni dio svih automobila češkog proizvođača. No, nova Fabia ne predstavlja samo novi vizualni identitet, nego i novu generaciju Škodinih automobila koje će odlikovati dinamičniji karakter, ali i dalje s naglaskom na prostranost i udobnost u vožnji. Iako još nije poznato kako izgleda Fabijina potpuno novooblikovana unutrašnjost, zna se da je ponuda prostora osjetno povećana u odnosu na prethodnika, posebice na stražnjim sjedalima. Prtljažnik je, pak, povećan na pohvalnih 300 u osnovi do čak 1163 litre volumena sa spuštenim sjedalima. Pri samoj izradi interijera upotrijebljeni su znatno kvalitetniji materijali te se očekuje da će za završnu obradu nova Škoda postaviti mjerila u klasi.
Novi
gradski model nudit će se i s nizom raskošne serijske i dodatne opreme, u kojoj se ističu elektronski nadzirani automatski klima-uređaj, mogućnost povezivanja mobitela putem Bluetootha te ulazi za MP3 ili iPod.
Prodaja nove Fabije počinje odmah nakon proljetne svjetske premijere, a ponuda motora sastojat će se od četiri benzinska i tri dizelska, u rasponu od 60 do 105 KS. Za snažnije dizelske modele opcijski će se nuditi i sofisticirani filter čestica. Osim s ručnim mjenjačima, pojedini će modeli imati i šesterobrzinski automatski Tiptronic.Velika pozornost posvećena je ovjesu, odnosno postizanju što boljeg kompromisa između udobnosti i voznih osobina, no, sudeći prema iskustvu, očekujemo da će naglasak ipak biti na udobnosti vožnje.Cijene nove Fabije još nisu poznate, no s obzirom na velik napredak učinjen s novim modelom u odnosu na prethodnika, mogu se očekivati opravdano viši iznosi. Nova generacija jednog od najpopularnijih Škodinih modela gotovo će sigurno na područjima prostranosti i udobnosti postaviti mjerila u gradskog klasi te joj predviđamo svijetlu budućnost.

 

Jutarnji list

 

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku