hamburger-icon

Kliker.info

Nova deložacija člana Peredsjedništva BiH : Mladena Ivanića Dodik tjera i iz pozorišta!

Nova deložacija člana Peredsjedništva BiH : Mladena Ivanića Dodik tjera i iz pozorišta!

28 Maja
13:39 2015

Dodikimladen321Pošto je „izbačen“ iz Palate Republike, srpski član Predsjedništva BiH vjerovatno neće moći da koristi ni kabinet u Narodnom pozorištu RS.Slobodan Popović, član kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, tvrdi za Istinu da predsjednik RS Milorad Dodik vrši pritisak na upravu Narodnog pozorišta RS u Banjaluci da zaustave uređenje Ivanićevog kabineta u njihovoj zgradi, i uskrate mu najavljeno gostoprimstvo. Popović ističe da je to klasičan primjer progona i bruka Banjaluke i RS.

– Po naredbi Milorada Dodika iz predsjedničke palate izmještena je kancelarija srpskog člana Predsjedništva BiH, iako je Ivanićev prethodnik Nebojša Radmanović koristio te prostorije tokom svog mandata. Ivanić je izbačen iz Palate Republike isključivo zbog samovolje Milorada Dodika. Nakon toga pronašli smo nove prostorije u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Međutim, imali smo isti problem jer je Dodik od direktora narodnog pozorišta zahtjevao da po hitnom postupku iseli Ivanića. Ovaj mu je odgovorio da pozorište ima pravo da svoje prostorije izdaje kome žele. Ipak, iz Dodikovog okruženja nastavili su sa pritiscima pa je situacija nepodnošljiva – kaže Popović.

On tvrdi da samovolja Milorada Dodika prevazilazi sve moralne okvire i dodaje da i pored brojnih neslaganja unutar SNSD, realno niko ne smije da se suprotstavi predsjedniku.Zbog toga, kaže Popović, nije isključena mogućnost da Ivanić i njegov kabinet i zaista budu protjerani i iz Narodnog pozorišta RS, gdje se trenutno izvode finalni radovi na uređenju kancelarije srpskog člana Predsjedništva BiH, javlja BN TV.

Kako javlja Klix,  Ivanić je danas nakon sastanka s načelnikom Opštine Gradiška Zoranom Latinovićem kazao  da je predsjednik RS Milorad Dodik prvi predsjednik koji je razdvojio ustanove predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz RS.

“Jadan je onaj političar koji svoj autoritet i svoju političku poziciju gradi u prostorijama”, rekao je Ivanić dodavši da on ne namjerava biti takav tip političara.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku