hamburger-icon

Kliker.info

Njemački “Der Spiegel” objavio snimke: Hrvatski policajci bičuju i premlaćuju migrante (VIDEO)

Njemački “Der Spiegel” objavio snimke: Hrvatski policajci bičuju i premlaćuju migrante (VIDEO)

19 Novembra
03:31 2020

Njemački magazin “Der Spiegel” objavio je snimke na kojima se vidi brutalnost hrvatske policije prema migrantima koji iz BiH pokušavaju preći u tu državu.  Video je nastao u martu 2020. godine u blizini mjesta Poljana. Osobe u uniformama za koje se vjeruje da su hrvatski policajci prisilno tjeraju ljude iz Hrvatske u BiH.

Hrvatski policajci, pritome, primjenjuju psihičko i fizičko nasilje. Kako bi otjerali migrante koriste bičeve, palice i kamenje.

“To je jasno kršenje zakona”, piše Der Spiegel.

Snimci koje je objavio Die Spiegel predstavljaju do sada najjasnije dokaz ilegalnog djelovanje hrvatske policije. Videosnimak zlostavljanja objavljen je i na youtube kanalu organizacije Border Violence Monitoring.

Reconstructing a Violent Pushback of Asylum Seekers from Croatia to BiH | BVMN Border Investigations

Migranti koji se pojavljuju na snimku ranije su bili na teritoriji Slovenije, što je tamošnja policija potvrdila za njemački medij. Dakle, potpuno je jasno da je Policija Republike Hrvatske migrante koje je prihvatila iz Slovenije prebacila na teritoriju BiH koristeći brutalne metode.

Hrvatska godinama negira da njeni policajci ilegalno na teritoriju Bih ubacuju migrante koji se zateknu na njihovoj teritoriji.

(Istraga.ba)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku