hamburger-icon

Kliker.info

Njemačka priprema nove mjere za manju potrošnju plina : Više struje iz termoelektrana i štednja plina za zimu !

Njemačka priprema nove mjere za manju potrošnju plina : Više struje iz termoelektrana i štednja plina za zimu !

20 Juna
06:39 2022

Njemački ministar gospodarstva Robert Habecki priprema nove mjere koje bi trebale smanjiti potrošnju plina i nadoknaditi smanjene isporuke iz Rusije, prema planovima dostupnima agenciji dpa.

Ruski proizvođač plina Gazprom smanjio je prošle sedmice  isporuke plinovodom Sjeverni tok 1 zbog, kako kaže, kašnjenja opreme koja je poslana na remont u Siemens.

Siemens je izvijestio da je turbine poslao u tvornicu u Kanadu koja je pak blokirala njihov povrat budući da je Gazpromu uvela sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu. 

Njemačka je utvrdila da iz Rusije dobiva 60 posto manje plina i ministar gospodarstva skicirao je nekoliko mjera koje bi trebale nadoknaditi smanjene Gazpromove isporuke.

Habeck želi smanjiti potrošnju plina u proizvodnji struje i u industriji i prioritet dodijeliti punjenju skladišta za zimu. Umjesto u termoelektranama na plin, više struje trebalo bi se proizvoditi u termoelektranama na ugljen, predlaže.

U dokumentu na pet stranica, ministar gospodarstva ističe da “se potrošnja plina mora dodatno smanjiti, a više plina mora biti usmjereno u skladišta jer ga ove zime neće biti dovoljno”.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku