hamburger-icon

Kliker.info

Nikšić podržao Komšića : Vrijeme je da ljevica ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH

Nikšić podržao Komšića : Vrijeme je da ljevica ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH

12 Januara
05:00 2018
S obzirom da su DF i SDP BiH ranije najavili da će imati tri zajednička kandidata na izborima, Nikšić nam govori kako kao ujedinjena ljevica žele stvoriti BiH po mjeri svih njenih građana.

“U tom kontekstu treba posmatrati i najavljenu kandidaturu Željka Komšića”, kazao nam je lider SDP-a BiH te dodao: “Njegovu večerašnju najavu kandidature vidim kao logičan odgovor na ucjene i ponašanje čelnika HDZ-a BiH kad su izmjene Izbornog zakona u pitanju i njihov odgovor na ponavljanje navodnog slučaja Komšić.”

Na pitanje hoće li SDP BiH podržati Komšića kao kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Nikšić je jasan da će SDP BiH stati iza svih kandidata ljevice.

“Željko Komšić je jedan od legitimnih kandidata. Mi u SDP-u čak vjerujemo kako je došlo vrijeme da građanski blok ponudi kandidate za sve tri pozicije u Predsjedništvu BiH i o tome razgovaramo sa svojim partnerima”, istakao je Nikšić.

Prvi čovjek SDP-a BiH dodaje i kako će njegova stranka o kandidatu ili kandidatima za predstojeće opće izbore u našoj zemlji odlučiti kada za to dođe vrijeme.

“Vjerujemo da SDP i DF s drugim partnerima mogu odnijeti pobjedu kada su u pitanju pozicije u Predsjedništvu BiH”, naglašava Nikšić.

O razgovoru SDP-a BiH s drugim strankama o zajedničkoj kandidaturi ili podršci, Nikšić nam nije dao konkretan odgovor, već je istakao kako je građanski blok koji okupljaju, građanski blok cijele BiH, svih njenih građana i naroda.

“Upravo smo danas na sjednici Predsjedništva SDP BiH donijeli potrebne odluke i najavili poziv odgovarajućim političkim partijama za okupljanje širokog proevropskog bloka za Narodnu skupštinu u RS-u. Uvjeren sam kako će na izborima 2018. godine ljevica pobijediti”, zaključio je Nikšić u razgovoru za Klix.ba.

Podsjećamo, Komšić je večeras, gostujući na Hayat televiziji, rekao kako će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH na izborima 2018., potvrdivši ranije špekulacije. On je ranije bio član Predsjedništva BiH u dva uzastopna mandata.

(Kliker.info-Klix)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku