hamburger-icon

Kliker.info

Nikolić zahvalio Putinu za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici : ” Nismo proglašeni genocidnim narodom samo zahvaljući vama!”

Nikolić zahvalio Putinu za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici : ” Nismo proglašeni genocidnim narodom samo zahvaljući vama!”

11 Marta
06:37 2016

PutkoNik2Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić  zahvalio se ruskom kolegi Vladimiru Putinu, nakon njihovog sastanka u četvrtak u Moskvi, za veto Rusije na rezoluciju Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici.

“Posjeta Moskvi mi pruža mogućnost da vam lično zahvalim za sve što ste prošle godine učinili za Srbiju. Ne možete ni da zamislite kakvu vam zahvalnost Srbija izražava za ta dva postupka koja ste učinili. Oni se tiču budućnosti Srbije i, rekao bih, budućnosti [bh. entiteta] Republike Srpske”, rekao je Nikolić.

Zvanična Moskva također je glasala protiv članstva Kosova u UNESCO-u.

Zahvala na podršci

Nikolić je kazao kako bi “donošenjem rezolucije o Srebrenici Srbi bili optuženi kao genocidni narod i potvrdili bi se stereotipi koji su postojali o tome”, te podsjetio na postupak ruskog cara, koji je “u rat ušao da bi odbranio srpsku braću”.

“Znam koliko je teško u Savjetu bezbjednosti UN-a staviti veto i taj će potez ostati zapamćen u Srbiji… Ovo nosim na srcu i jedva sam čekao da Vam sve to kažem i da zahvalim za podršku koju Srbija ima u pokušaju da stane na svoje noge i priključi se razvijenim zemljama”, naglasio je Nikolić.

(Kliker.info-Aljazeera)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku