hamburger-icon

Kliker.info

Nikki Haley: Amerikance treba brinuti “buđenje ljevice” pri Bidenovu predsjedanju

Nikki Haley: Amerikance treba brinuti “buđenje ljevice” pri Bidenovu predsjedanju

02 Januara
03:50 2021

Američki medij Fox News  objavio je  razmišljanja bivše američke veleposlanice u UN-u Nikki Haley, koja je objavila u utorak na twitteru. U njima je izjavila kako bi se Amerikanci trebali zabrinuti zbog “probuđene ljevice” pod novoizabranim predsjednikom Joeom Bidenom – upozoravajući da ta skupina želi upotrijebiti “punu snagu” vlade za postizanje svojih radikalnih ciljeva.

“Probuđeni“ su osvojili liberalnu elitu. Zahtijevaju slobodu, ali žele ušutkati i kontrolirati svakoga tko se s njima ne slaže”, izjavila je Haley. “Oni zahtijevaju jednakost, ali žele izgraditi novo društvo temeljeno na diskriminaciji. Oni su spremni koristiti punu snagu vlade za postizanje svoje vizije.”

Bivša guvernerica Južne Karoline dodala je kako ljevica u učionicama gura “protuamerički svjetonazor”, veže biznisu ruke, primoravajući ga da donosi političke odluke…, a velike tehnološke tvrtke da cenzuriraju konzervativne stavove.”

“Pri Bidenu svi ćemo se trebati bojati tih probuđenih pseudoboraca za lijeve ideje”, upozorila je.  „Oni će ugušiti slobodu govora u ime “slobode “i donijeti diskriminacijsku politiku u potrazi za svojom varijantom “jednakosti”, jer njihove ideje nemaju ničeg zajedničkog s Amerikom koju poznamo i volimo.”

Haley, koja je napustila Trumpovu administraciju krajem 2018. godine i provela značajan dio 2020. godine u kampanji za republikanske kandidate širom zemlje, često upozorava na opasnosti socijalizma i radikalne ljevice.

U ponedjeljak je Haley izjavila kako je 2020. godina bila “godina u kojoj je socijalizam postao mainstream” i upozorila da je na putu da postane “zadana ekonomska politika Demokratske stranke“.

“Ovaj zastrašujući trend prijeti budućnosti svakog Amerikanca”, kazala je.

Haley nije jedina političarka koja izražava zabrinutost zbog pokreta “probuđenih”(woke)  ljevičara – koji se često fokusira na politiku identiteta i određeno radikalno tumačenje socijalne pravde.

Čak i bivši predsjednik Barack Obama je prošle godine upozorio mladež na opasnost od tzv. „mišljenja probuđenih“, koji se u liberalnim krugovima smatraju onima koji zahtijevaju idealnu čistoću od svih, a što je u svijetu u kojemu živimo nemoguće postići, navodi Fox News.

(Kliker.info-Geopolitika)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku