hamburger-icon

Kliker.info

Ni manje ni više : Kakanj dobija univerzitet i to “kraljevski”

Ni manje ni više : Kakanj dobija univerzitet i to “kraljevski”

11 Marta
06:53 2016

kulovicPredstavnici Gradske biblioteke Kakanj i Bosanskog kraljevskog univerziteta Kakanj u osnivanju, danas su potpisali Sporazum o saradnji. Sporazum su potpisali direktor Biblioteke Senad N. Čišija i vršioc dužnosti rektora Bosanskog kraljevskog univerziteta Kakanj u osnivanju, prof. dr. Mirsad Kulović.

Suština sporazuma je u obostranom pružanju usluga, koje pod jednakim uvjetima omogućavaju budućim studentima Kraljevskog bosanskog univerziteta Kakanj i članovima Gradske biblioteke Kakanj korištenje knjižnog fonda sa kojim raspolaže i jedna i druga ustanova. Univerzitet radi na formiranju knjižnog fonda i na policama biblioteke trenutno imaju oko hilljadu bibliotečkih jedinica. Sa druge strane, Gradska biblioteka ima preko 50 hiljada, pa se pretpostavlja da će studentima od velike koristi biti upravo Gradska biblioteka, piše portal KakanjLive.

O potpisanom sporazumu direktor Biblioteke Senad N. Čišija kaže:“Kompletan bibliotečki fond stavljamo na raspolaganje budućim studentima i profesorima. To će se odvijati u skladu sa postojećim zakonskim propisima i internim pravilima. Studenti Bosanskog kraljevskog univerziteta će naše usluge koristiti pod istim uvjetima, kako to koriste i studenti Sarajevskog ili Zeničkog univerziteta. Ovo je prilika za otvaranje i drugih oblika saradnje između Biblioteke i Univerziteta. Mi na ovaj način obogaćujemo i vlastiti Fond jer ćemo naše korisnike moći uputiti na univerzitetske bibliotečke jedinice.”

Vršioc dužnosti rektora Bosanskog kraljevskog univerziteta Kakanj u osnivanju prof. dr. Mirsad Kulović ističe da je Univerzitet već počeo sa formiranjem vlastitih bibliotečkih jedinica, ali i da je ovaj sporazum potreban kako bi proširili fond dostupne literature.

“Nadam se da ćemo za mjesec ili dva dobiti neophodne dozvole tako da planiramo početi sa školskom godinom u oktobru, i to na četiri fakulteta. To su: Ekonomski, Ekološki, Saobraćajni i Fakultet informacionih tehnologija”, kazao je Kulović.

Budući Bosanski kraljevski univerzitet Kakanj smješten je u zgradi bivšeg motela “Sretno”, kasnije hotela “Premium”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Marin
    Marin 12 Marta, 00:16

    Sa kraljevskom diplomom iz Kaknja, diplomci ce u inostranstvu imati prioritet u rangu Harwarda.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku