hamburger-icon

Kliker.info

Nezapamćeni masakr u Srbiji : Trinaest mještana Ivanče ubijeno na spavanju

Nezapamćeni masakr u Srbiji : Trinaest mještana Ivanče ubijeno na spavanju

09 Aprila
15:35 2013

Trinaest žrtava bilans je tragičnog ubistva koji je rano jutros počinila jedna osoba u pet kuća u Velikoj Ivanči, kod Mladenovca, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović na licu mjesta. On je rekao da je ubica žrtvama pucao u glavu dok su spavali.- Svi su ubijeni na spavanju. To su seoska domaćinstva i većina kuća je bilo otključano – rekao je Veljović.Među trinaestoro ubijenih u Velikoj Ivanči je i porodica Despotović, u kojoj je ubijen bračni par Mihailo (61) i Milena (61), njihov unuk Goran (24), njegova supruga Jovana (21) i njihov sin David (2).Veljović je rekao da je 12 osoba ubijeno na licu mesta, a da je trinesta osoba preminula u Urgentnom centru u Beogradu. Prema informacijama kojima raspolaže, Veljović kaže da se dvije osobe bore za život među kojima je i počinilac ovog užasnog zločina.Veljović kaže da su policijske ekipe na licu mjesta, uviđaj je u toku i trenutno nije moguće reći šta je bio motiv ovog zločina. Počinilac je Ljubiša Bogdanović (60) koji iz vatrenog oružja ubio šest žena, šest muškaraca i jednu bebu.- Ljubiša B. je iz mirne porodice i nije imao policijski dosije.

 Videćemo šta je motiv ovog stravičnog ubistva, jednostavno svi smo zatečeni – rekao je Veljović.Ubistvo se dogodilo u zoru tako što je počinilac išao od kuće do kuće u Velikoj Ivanči.Još veći masakr spriječen je po dolasku policijske patrole, jer je Ljubiša, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu, saopštio je MUP. Prethodno je pucao u suprugu.U Velikoj Ivanči, i dalje se nalaze tijela 12 ubijenih na mjestu događaja, dok ekipe instituta za sudsku medicinu i kriminalističke policije vrše uviđaj u okviru istrage ovog stravičnog događaja, javio je dopisnik agencije Anadolija.U selu se nalazi veliki broj novinarskih ekipa kojima policija ne dozvoljava pristup objektima u kojima je Ljubiša B. jutros počinio ubistva iz pištolja marke CZ 88.Na mjesto događaja stigla je i ekipa iz lokalnog centra za socijalni rad, koja je počela obavljati razgovore s komšijama počinioca ubistva.Stanovnici Velike Ivanče ne kriju svoje iznenađenje jutrošnjim događajem i kažu da su i dalje potpuno “zatečeni i šokirani”.Zločin je, kako se može zaključiti iz kretanja policije i istražitelja slučaja, počinjen u nekoliko porodičnih kuća koje međusobno nisu mnogo udaljene. Kuće su uglavnom jednospratnice ili dvospratnice.U selu Velika Ivanča, kako je javio dopisnik agencije Anadolija, nalazi se i znatan broj ambulantnih kola koja čekaju kraj uviđaja kako bi tijela ubijenih prevezli u mrtvačnice.Napadač i njegova žena zasad daju znake života, a među ubijenima su šest muškaraca, šest žena i jedna beba, koji su mahom ubičin bliži ili dalji rod.

Telegrafu.rs je rečeno da je krvavi pir izveo za 15 minuta, a sve koje je zatekao na spavanju usmrtio je hicem u čelo.Ljubiša je najprije pucao u majku i usmrtio je, ubio sina Branka (1971) hicem u glavu, a potom napravio masakr u četiri komšijske kuće. Supruga je uspjela da pozove policiju kojoj se obratila riječima: “Pomozite, moj muž je krenuo da ubija po selu!”.Prema saznanjima medija, policija je po dolasku stegla obruč oko ubice i time spriječila još veće razmjere zločina. Tek nakon što je uhvaćen u klopku, Ljubiša je odlučio da puca u sebe. Kada je ugledao policiju, pucao je sebi u glavu, saopštio je MUP. Prethodno je pucao u suprugu.Kada je dovezen u Urgentni centar iz džepova mu je ispadala municija.Ljubiša je ubio sina Branka (1971) i majku Dobrilu (1930). U kući porodice Despotović napadač je ubio supružnike Mihaila (1952) i Milenu (1952), njihovog unuka Gorana (1989) i suprugu mu Jovanu (1992) sa dvogodišnjem sinom Davidom u naručju.U kući Stekića ubio je Danicu (1935) i Draganu (1963), a nastradali su i bračni par Velimir (1935) i Olga Mijailović (1934). U kući porodice Ješić napadač je usmrtio majku i sina, Ljubinku (1949) i Miloša (1965).U Veliku Ivanču je došla i kćerka ubice, koja nije živjela sa roditeljima.

Napadač nije nikada imao problema sa zakonom, a posjedovao je dozvolu za vatreno oružje.Prema informacijama sa lica mjesta, tokom jučerašnjeg dana je normalno komunicirao sa komšijama i tek treba da se utvrdi šta ga je navelo da izvrši stravičan zločin.Portparol Hitne pomoći Nada Macura je izjavila da Ljubiša Bogdanović nije bio psihijatrijski slučaj. Kako Telegraf nezvanično saznaje, u široj Ljubišinoj porodici ipak postoje dva psihijatrijska slučaja – jedna osoba je preminula, dok je druga još na liječenju.Zdravstveno stanje Javorke Bogdanović, supruge Ljubiše Bogdanovića (60) koji je jutros ubio 13 ljudi u Velikoj Ivanči, je stabilno, saznaje "Blic" u Urgentnom centru.- Zadobila je povredu vrata, tačnije metak joj je bio u vratu. Ona je svesna, razgovara sa lekarima, pokreće i ruke i noge. Prebačena je na odeljenje šok B. Sa druge strane, Ljubiša je u komi i njegovo zdravstveno stanje je kritično – rečeno je u Urgentnom centru.Među povrijeđenima je, kako je rekla Nada Macura, Ljubiša B. koji je pucao iz vatrenog oružja, njegova supruga i jedna mlađa ženska osoba.Ljubiša Bogdanović i sin Branko do prije godinu dana radili su u Sloveniji, kada su ostali bez posla.Povodom tragedije u Velikoj Ivanči, za 17 sati zakazana je vanredna sjednica Vlade Srbije. Poslije sjednice biće izdato saopštenje.O nezapamćenom zločinu jutros su, kao udarnu, informaciju prenijeli i vodeći svjetski mediji.(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku