hamburger-icon

Kliker.info

New York Times tvrdi : Dug Trumpovih tvrtki 650 miliona dolara

New York Times tvrdi : Dug Trumpovih tvrtki 650 miliona dolara

21 Augusta
07:08 2016

Dolartrump12Tvrtke Donalda Trumpa zadužile su se za najmanje 650 milijuna dolara, ili dvostruko više od svote koju je obzanio republikanski kandidat u sklopu svoje kampanje za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država , piše The New York Times.

Američki dnevni list pozvao je istraživački institut specijaliziran za nekretnine da prikupi podatke o vlasništvima poslovnog magnata, a posebice njegovih poslovnih nekretnina i golf terena.

Osim 650 milijuna dolara duga, veliki dio bogatstva Trumpa ovisi o tri sporazuma s partnerima koji su uzeli zajmove od ukupno dvije milijarde dolara.Ne budu li ti zajmovi vraćeni, Trump za to neće biti odgovoran, ali će pasti vrijednost njegovih ulaganja, tvrdi NYT, kako prenosi Hina.

Tvrdi da ima 10 milijardi dolara

Među vjerovnicima Trumpova carstva je jedna od vodećih banaka Kine, zemlje koju taj kandidat redovito predstavlja kao trgovinskog neprijatelja, kao i Goldman Sachs, poslovna banka koju Trump optužuje da je favorizirala njegovu protivnicu Hillary Clinton.

Milijarder voli inzistirati na svojoj poslovnoj uspješnosti, i to prikazuje kao jamstvo da je upravo zbog toga on prava osoba koja će voditi Sjedinjene Države.Trump tvrdi da posjeduje 10 milijardi dolara, no taj iznos osporavaju brojni stručnjaci.Trump i dalje odbija objaviti svoju prijavu prihoda ili dopustiti neovisnu reviziju svog poslovanja.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku