hamburger-icon

Kliker.info

New York Times saznaje : Donald Trump je 18 godina bio oslobođen plaćanja

New York Times saznaje : Donald Trump je 18 godina bio oslobođen plaćanja

02 Oktobra
10:32 2016

Dolartrump12Donald Trump , republikanski kandidat za predsjednika SAD-a, prikazao je gubitak od čak 916 milona dolara u svojoj poreznoj prijavi 1995. godine. Prema američkim poreznim pravilima, taj gubitak je mogao prenijeti u sljedećih 18 godina i ne plaćati poreze za cijelo to razdoblje.

Prema pisanju New York Timesa , koji je i došao u posjed njegove prijave za povrat poreza iz 1995. godine, gubitak od čak 916 miliona dolara proizašao je iz Trumpovih propalih ulaganja u kazina u Atlantic Cityu, drugoj američkoj meki za kockare, kupnje Plaza Hotela na Manhattanu i ulaganja u avioprijevoz.

Nije poznato je li Donald Trump zaista i iskoristio poreznu “olakšicu” koja mu se pružila u nadolazećim godinama, a iz njegova stožera na upit o ovoj temi, tek su poručili: “Gospodin Trump je visokoprofilirani biznismen i on ima fiducijarnu odgovornost prema svojem poslu, svojoj obitelji i svojim zaposlenicima plaćati ne više poreza nego je to zakonom određeno.”

“Trump poznaje porezna pravila bolje od ikoga”

“Trump je kroz godine platio stotine milijuna dolara poreza na nekretnine, na promet, trošarine, na promet nekretnina, gradske poreze, državne poreze, poreze na radnike i federalne poreze. (…) Gospodin Trump poznaje porezna pravila daleko bolje od ikoga tko se ikada kandidirao za predsjednika i on je jedini koji zna kako ih popraviti”, poručili su u svojoj izjavi.

Povodom objave poreznih dokumenata New York Timesu javio se i Trumpov odvjetnik, Marc E. Kasowitz, koji je upozorio na nezakonitost objave jer ih prethodno nije Trump odobrio objavu bilo koje porezne prijave. Ipak, autentičnost dokumenata potvrdio je Jack Mitnick, umirovljeni računovođa s Floride koji je 90-tih radio za Trumpa.

Trump ne želi objaviti porezne podatke

Trump je odbio objaviti svoje porezne prijave, prekinuvši time tradiciju svih predsjedničkih kandidata desetljećima prije njega, čime je ovo pitanje postalo i važna tema u američkoj kampanji. Glasači negoduju zbog odbijanja objave podataka, a Trump se poziva da ga nadzire IRS (porezna uprava).

Iako ne želi o svojim financijama, Donald Trump posljednjih dana žestoko se obrušio na Hillary Clinton te je okrenuo i kampanju #FollowTheMoney tražeći javno objašnjenje kako su ona i Bill Clinton, bivši predsjednik SAD-a, od kraja njegova mandata zaradili preko 150 miliona dolara.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku