hamburger-icon

Kliker.info

New York Times saopštio : SAD bi mogle da naoružaju Ukrajinu !

New York Times saopštio : SAD bi mogle da naoružaju Ukrajinu !

02 Februara
07:48 2015

UkraineSuočena sa ofanzivom proruskih snaga u Ukrajini, SAD bi mogle da razmotri pitanje isporuke “oružja za odbranu” i opreme ukrajinskim snagama, piše New York Times . Reuters  prenosi navode američkih zvaničnika da su državni sekretar John Kery  i načelnik združenog generalštaba Martin Dempsey  “otvoreni za razgovore o toj ideji” i da glavnokomandujući snaga NATO u Evropi Philip   Breedlove “sada podržava pružanje takve oružane pomoći”.

Jedan zvaničnik je rekao da je i američka savjetnica za nacionalnu bezbednost Susan Rice spremna da razmotri svoje prethodno protivljenje pružanju takve pomoći.  Kery  će u četvrtak posetiti Kijev i razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i drugim zvaničnicima, navodi Reuters.
Portparolka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bernadette Mihen rekla je da “fokus ostaje na traženju rješenja diplomatskim sredstvima”, ali da se “uvjek razvijaju druge opcije koje mogu pomoći da se stvori prostor za pregovaračko riješenje krize”. (Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku