hamburger-icon

Kliker.info

Neuvjerljivi Izetbegović : Koalicija sa SBB-om će opstati unatoč podmetanjima

Neuvjerljivi Izetbegović : Koalicija sa SBB-om će opstati unatoč podmetanjima

11 Januara
20:18 2016

izetbegovic(15)Bakir Izetbegović, predsjednik SDA uoči sjednice Kolegija ove stranke kazao je novinarima da je imao sastanak sa Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a gdje su razgovarali o novonastaloj situaciji u kojoj su uhapšena dva lica iz SBB-a osumnjičena za ometanje istrage u procesu protiv Nasera Keljmendija na Kosovu, piše bh. novinska agencija Patria.

Izetbegović je potvrdio novinarima da će koalicija SDA i SBB opstati u cilju rješavanja nagomilanih problema u BiH.

– Niko nije kriv dok se ne dokaže i vidjet ćemo šta će istražni organi utvrditi. Ali koliko znam Bakir Dautbašić je kandidat za ministra prometa i komunikacija  – istakao je Izetbegović.

On je dodao i uprkos nekim podmetanjima, Radončić ostaje u koaliciji sa SDA, a na pitanje od koga dolaze ta podmetanja Izetbegović je kazao:

– Ne bih ja licitirao imena ali mnogo je onih kojima ne odgovara bošnjačko jedinstvo i mnogo je onih koji su se protivili i govorili da ujedinjenje jakih bošnjačkih lidera nije dobro. Gospodin Radončić je čvrsto na tome da bez obzira na to šta će se događati, možda i neka podmetanja namjerna, on će ostati i SBB će ostati u koaliciji jer to nadilazi interes stranaka te koalicije i nadilazi sve ostalo. I ja mislim isto tako. Ja mislim da će ova koalicija potrajati – rekao je Izetbegović.

Saopćenjem za javnost oglasio se SBB u kojem se navodi da je predsjednik SBB-a predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću danas predložio Dautbašića kao jedinog kandidata SBB-a za ministra saobraćaja i komunikacija BiH.

– Kao odgovoran političar mogu reći građanima da imam povjerenje u pravosuđe i da ću nastaviti da provodim koaliciju sa SDA. SDA je velika stranka koja je dobila više glasova od svog predsjednika. SBB je moćna stranka i mi nastavljamo svoju koaliciju nezavisno od ličnih odnosa Bakira Izetbegovića i mene – poručio je lider SBB-a.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku