hamburger-icon

Kliker.info

Neuvjerljiva vlasnica Avaza : Azra Radončić izgubila spor protiv Bakira Izetbegovića

Neuvjerljiva vlasnica Avaza : Azra Radončić izgubila spor protiv Bakira Izetbegovića

26 Avgusta
17:16 2014

AzraR321Samozatajna vlasnica kompanije „Avaz“ Azra Radončić izgubila je sudski spor protiv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, kojeg je u junu prošle godine tužila zbog navodne klevete i uvreda.Zvanično bivša supruga lidera SBB-a Fahrudina Radončića tražila je novčanu naknadu u iznosu od 10.000 KM, koliko su njezini pravni zastupnici „procijenili duševnu bol“ i štetu zbog „narušenog ugleda“ gospođe Radončić.

No, nakon što je presudom Općinskog suda u Sarajevu tužba Azre Radončić 20. augusta u cijelosti odbijena, ona će morati platiti više od 1.600 KM sudskih troškova.Azra Radončić je tužila najvećeg političkog protivnika svog bivšeg muža nakon Izetbegovićevog intervjua za FACE TV, kada se javno zapitao otkud joj 200 milijuna maraka za kupovinu kompanije „Avaz“ i da li je nakon kupoprodaje plaćen porez. Azra Radončić je tokom suđenja potvrdila da se od Fahrudina Radončića razvela 22. maja 2012., ali je negirala da je ona osobno kupila zgrade u vrijednosti 200 milijuna KM.

Objašnjavajući Sudu kako je izvršena promjena vlasništva, Azra Radončić je kazala da je ona vlasnica tvrtke „Avaz“, koja je, opet, kupac kapitala „Avaz-roto pressa“, izdavača „Dnevnog avaza“. „Firma Avaz je kupila Dnevni avaz, a ne ja kao fizička osoba“- uvjeravala je Sud poduzetna bivša Radončićeva žena.Koliko je, međutim, bila uvjerljiva, potvrđuje sama presuda, koju su novinari Dnevnog avaza, očekivano, prešutili. (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku