hamburger-icon

Kliker.info

Nestvarni prizori iz Kine : Stotine bagera na gradilištu nove bolnice, bit će gotova sljedeće sedmice , u karanteni 37 milijuna ljudi! Foto+Video)

Nestvarni prizori iz Kine : Stotine bagera na gradilištu nove bolnice, bit će gotova sljedeće sedmice , u karanteni 37 milijuna ljudi! Foto+Video)

24 Januara
16:33 2020

Kina je pojačala mjere suzbijanja širenja koronavirusa, od kojega je umrlo 25 ljudi, a 800 ih je zaraženo, te je obustavila javni prijevoz u deset gradova, zatvorila hramove i hitno oprema novu bolnicu za liječenje zaraženih.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u četvrtak je objavila kako je prerano za proglašenje međunarodnog izvanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa u Kini.

Novi koronavirus, poznat pod nazivom nCoV-2019, prvotno je zabilježen u kineskom gradu Wuhanu, ali su do sada prijavljeni slučajevi zaraze u više zemalja.

Do četvrtka je Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila 830 slučajeva zaraze, a 25 je osoba umrlo. Većina zaraženih je iz kineskog grada Wuhana. Pretpostavka je da se virus proširio s tržnice ilegalnim divljim životinjama, a preliminarna istraživanja sugeriraju da je u recentnoj fazi evolucije virus prešao sa zmije na čovjeka.

Wuhan, grad s 11 miliona stanovnika, i susjedni Huanggang, u kojemu živi oko 7 miliona ljudi, blokirani su.

Željeznička mreža je najvećim dijelom zatvorena, letovi su suspendirani, dok su na glavnim cestama u gradu i izvan njega formirane kontrolne točke. U Wuhanu se oprema nova bolnica s tisuću kreveta za zaražene virusom, a vlasti žele da ona bude spremna za rad do ponedjeljka.

Deset gradova u središnjoj pokrajini Hubei suspendiralo je dio javnog prijevoza, prenosi Hubei Daily u petak. Procjenjuje se da je zabranama putovanja pogođeno oko 37 milijuna ljudi.

ki poznati hramovi zatvoreni su zbog epidemije, poput pekinškog hrama Lama.

Haikou, glavni grad poznatog turističkog odredišta otoka Hainana, zatvara knjižnice i muzeje.

Šangajski Disney također će biti zatvoren od subote kako bi se spriječilo širenje virusa.

“Privremeno zatvaramo šangajski Disneyland i Disney Town u sklopu prevencije i kontrole epidemije te kako bi osigurali zdravlje i sigurnost naših gostiju i osoblja”, stoji na mrežnoj stranici zabavnog parka.

Strah od epidemije se širi, jer će milioni Kineza ove sedmice  putovati svojim kućama na subotnju proslavu Nove godine.

Slučajevi zaraze ovim virusom identificirani su i izvan Kine, u Tajvanu, Filipinima, Tajlandu, Japanu, Singapuru, Južnoj Koreji, a u utorak je potvrđen i prvi slučaj u SAD-u.

Novi virus pripada skupini virusa koji je uzrokovao SARS, bolest od koje je prije 17 godina umrlo 800 ljudi širom svijeta, a također se počela širiti iz Kine.

Nagutala se tableta da sakrije simptome pa odletjela za Francusku

Nepoznata Kineskinja prikrila je simptome koronavirusa progutavši nekoliko antipiretika kako bi se ukrcala u zrakoplov za Francusku. Potom se o tome pohvalila na društvenoj mreži Weibo objavivši fotografije druženja s prijateljima.

Korisnici Weiboa bili su šokirani i ljutiti zbog bezobzirnog ponašanja i dovođenja u smrtnu opasnost drugih.

‘Besramna je’, ‘Ona je tempirana bomba’, napisali su u komentarima.

– Konačno se mogu dobro najesti, čini mi se kao da sam gladovala dva dana, a stigla sam u grad prepun delicija i  naravno da smo išli na ručkove u restorane s Michelinovim zvjezdicama. Prije nego što sam otišla iz Kine imala sam povišenu temepraturu i jako sam kašljala. Lijekovi su mi snizili temepraturu i mogla sam napustiti Kinu, napisala je na Weibou.

Zaražena žena također je napisala da bi joj liječnici vjerojatno dijagnosticirali superinfekciju.

Nakon povratka iz Wuhana, jedan se francuski državljanin prijavio u bolnicu sa simptomima gripe.

AFP

Lokacija na kojoj se gradi bolnica za oboljele od koronavirusa

This photo grabbed from a video taken and handout on January 23, 2020 by Rome's Fiumicino Airport Authority (ADR) shows members of the Italian Red Cross putting on their protective gear, getting ready to apply health measures and procedures against deadly SARS-like virus outbreak risks, on passengers that landed at Rome's Fiumicino airport on a southern airlines flight from Wuhan, China. - China banned trains and planes from leaving a major city at the centre of a virus outbreak on January 23, seeking to seal off its 11 million people to contain the contagious disease that has claimed 17 lives, infected hundreds and spread to other countries. (Photo by Handout / AEROPORTO DI ROMA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT

AFP
A woman wears a protective mask near the Chinatown section of New York City on January 23, 2020,as many people were seen wearing the mask in the area since the outbreak of the Wuhan Coronavirus. - Authorities in Texas are investigating a second suspected case on US soil of a deadly Chinese virus, namely a college student who had recently returned from the city at the heart of the outbreak, officials said Thursday. Brazos County, just northwest of Houston,
AFP
 

(Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku