hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić : “SDP nema nikakve veze sa hapšenjem Radončića” (Video)

Nermin Nikšić : “SDP nema nikakve veze sa hapšenjem Radončića” (Video)

14 Februara
21:37 2016

Nekaa23Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sinoć je gostovao u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, te je komentirao hapšenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

Nikšić je odlučno negirao navode advokatice Vasvije Vidović, donedavne braniteljice Fahrudina Radončića koja se sada našla u svojstvu svjedoka, o tome kako su pojedine frakcije SDA, ali i SDP-a BiH umiješane u “montirani proces” protiv Radončića.

“Mi polazimo od pretpostavke nevinosti, ali smatramo da sve treba ostaviti unutar pravosudnih institucija da oni budu u konačnici jedini koji će riješiti ovo pitanje”, kazao je Nikšić.Na pitanje smatra li da neko politički stoji iza Radončićevog hapšenja, Nikšić je ogovorio da ne želi spekulisati, ali da se “treba sjetiti” optužbi koje su u ne tako dalekoj prošlosti razmjenjivale dvije partije koje su sada u koaliciji, SDA i SBB.

Predsjednik SDP-a je pored toga komentarisao i akuelnu situaciju vezanu za FK Velež.Nikšić je  da podsjetimo  još uvjek predsjednik Skupštine ovog fudbalskog kluba koji se prema mnogima nalazi u najgoroj situaciji od svoh postojanja.

“Krivac sam sto sam pristajao da četiri godine vučem, i da četiri godine niko ne zna za bilo kakav problem u Veležu, jer je svima tim koji su bili tad u Upravi i klubu bilo dovoljno da dođu, na neki način da prozovu mene, da dođu do mene i da onda tražimo riješenje i zajedno riješavamo problem. Kad sam ja drugim poslovima bio spriječen da to riješavam tad se ukazao ovaj problem. To je puno više od problema. Čak Velež nije uopše prezadužen klub”, kaze Niksic.

On kaže da sa 350  – 400 hiljada Velež može završiti ovu sezonu bez ikakvih problema i čak da riješi sve.

“To kad vidite koliko drugi klubovi troše i kako troše. Problem Veleža je što ne postoji jak privrednik koji bi stao iza ekipe, tipa privrednika kakvog ima Željezničar, Sloboda, da ne govorimo o Sarajevu jer Sarajevo je na neki drugi način došlo do sponzora, i kome bi svi mi mogli biti suport, pomoć davati, podršku, da klub bude stabilan”, kaze Nikšić.

On navodi da je čak poraznije to što su,  izuzev par časnih izuzetaka, kojima skida kapu, ostali prilično ravnodušni.

Senad: Ne postoji klub koji ljudi toliko više vole kao Velež, a da niko tu ljubav ne iskazuje, onako, koliko je verbalno iskazuje.

“Ja to volim reći, ja sam puno ranije postao Veležovac nego SDP-ovac, jer to, vi znate, to ide sa koljena na koljeno, to vas roditelji nauče i gotovo”, kaže Nikšić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku