hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH : Država Bosna i Hercegovina amanet je svih građana BiH

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH : Država Bosna i Hercegovina amanet je svih građana BiH

22 Oktobra
13:46 2017

Jučer smo, mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH, imali zadovoljstvo raditi na kreiranju nacrta Izbornog programa SDP BiH “Plan 10”, koji u deset ključnih oblasti nudi niz konretnih reformskih rješenja za izlazak države iz krize i uspostave pravednog društva. Ovaj čin najjasnije pokazuje razliku u političkoj viziji države između SDP-a i SDA, izjavio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, komentarišuću izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je rekao da je prvi predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izebegović Bosnu i Hercegovinu u amenet ostavio predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

“Dok se SDP bavi programom, u čijoj izradi i prezentaciji učestvuju desetine eksperata, sindikata, poduzetnika i univerzitetskih profesora, Bakir Izetbegović je javnosti izložio program SDA, koji se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere: ostavljanje Bosne i Hercegovine u amanet Recepu Tayyipu Erdoganu. Ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo”, rekao je Nikšić, prenosi agencija Patria.

Razlika između SDP-a i SDA je, kaže Nikšić, jasna. Naveo je da SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bi služili građanima i provodili bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH. Za razliku od SDA, rekao je Nikšić, “feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima”.

“Pozivamo Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.  Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima”, rekao je Nikšić.

“Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine”, zaključio je Nikšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku