hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić poručio : Neka Izetbegović, Čović i Radončić u blato u kojem se valjaju ne uvlače SDP BiH

Nermin Nikšić poručio : Neka Izetbegović, Čović i Radončić u blato u kojem se valjaju ne uvlače SDP BiH

29 Avgusta
14:13 2017

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić pozvao je čelnike vladajuće koalicije u FBiH da se već jednom počnu baviti rješavanjem velikog broja problema koji opterećuju građane, umjesto što se lažno ili stvarno kroz medije svađaju, a onda krive SDP i opoziciju za vlastitu nesposobnost i greške.

– Nije SDP kriv što za četiri godine vlasti SDA – SBB i HDZ neće biti izgrađen ni metar autoputa i što neće započeti niti jedna ozbiljna investicija u energetici. Dok je SDP vodio vlast izgrađeno je više od 60 kilometara autoputa, dok je najveći domet trenutne koalicije 60 metara raskošnog trotoara ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Jasno je da ni u aktuelnoj koaliciji nisu svi jednako odgovorni. Zato Izetbegović, Čović i Radončić trebaju objasniti kome i kako njihov premijer Fadil Novalić namjerava smanjiti penzije, jer je to po njegovom mišljenju pošteno?! Vrijeme je da se javno o tome odrede.

Vlast koju je vodio SDP dva je puta povećala penzije u tri godine i vratila trećinu od 180 miliona KM duga, koliko su Vlade SDA i HDZ napravile prema Fondu PIO i penzionerima. Neka čelnici SDA-SBB i HDZ objasne građanima kako je moguće da Elektroprivreda BiH (EPBiH) kupuje struju za 120 eura po megavatu, a da je onda mostarskom Aluminiju, kojI je potpuno prepušten HDZ-u, prodaje za 33 eura?  – kazao je Nikšić.

On dalje navodi da “umjesto što svoju nesposobnost nastoje prikriti optužbama na račun SDP-a, bilo bi im bolje da objasne kako je moguće da je EPBiH, dok je njom upravljao SDP, poslovala pozitivno i u vrijeme najvećih poplava i najvećeg snijega koji su ikada zadesili BiH”?

– Danas ta kompanija ostvaruje desetine miliona KM gubitka i gotovo nema zaliha uglja na depoima termoelektrana.

Očito je da u koaliciji SDA i SBB nema nikakvih problema, kada su u pitanju premijer Novalić iz SDA i Nermin Džindić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije iz SBB. Njih dvojica, dok njihovi stranački šefovi medijski ratuju, sasvim dobro sarađuju u vlastitim firmama koje posluju sa državnim. To očito nije problem za čelnike stranaka koji su ih postavili na pozicije na kojima se nalaze.

Jasno je kako je koalicija SDA-SBB i HDZ zaustavila sve javne investicije u FBiH, pred slom dovela penzioni sistem i niz javnih preduzeća, te im poručujem da u blato u kojem se valjaju ne uvlače SDP koji ostaje opozicija njihovoj nesposobnoj i štetnoj vlasti – rekao je u svojoj izjavi Nikšić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku