hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić o odluci Demokratske fronte : Nećemo pristati da nas bilo ko isporuči u krilo SDA, HDZ i SNSD-a

Nermin Nikšić o odluci Demokratske fronte : Nećemo pristati da nas bilo ko isporuči u krilo SDA, HDZ i SNSD-a

26 Marta
19:21 2019

Cijelo vrijeme nastojim da se suzdržim od komentara onoga što se događa u drugim strankama, nažalost svi drugi se bave SDP-om i osjećaju se pozvanim da ukazuju šta bi trebalo da radimo.

Kazao je ovo za Vijesti.ba predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.


“Uvažavam pravo Predsjedništva DF da samostalno donosi odluke. Legitimno je postaviti uslove i principe na osnovu kojih su spremni participirati u vlasti sa SDA, HDZ i SNSD. Mi u SDP-u smo se opredijelili da ne želimo biti dio bilo kojeg nacionalnog bloka. Nećemo nikome služiti kao pokriće za nefunkcioniranje vlasti čiji ključevi uspostave leže u rukama HDZ i Dragana Čovića kad je u pitanju Federacija, odnosno na državnom nivou još i njihovog partnera SNSD-a i Milorada Dodika, a što im je direktno omogućio njihov prirodni partner SDA”, kaže Nikšić.

On je dodao kako će SDP sa svoje strane pomoći glasanjem u svim parlamentima DF-u da provedu program koji su danas izložili ukoliko ikada ugleda svjetlo dana i dođe do Parlamenta.

“Kad je u pitanju obnovljena inicijativa za ujedinjenje i formiranje novog političkog subjekta o tome smo se već izjašnjavali i mi nećemo pristati na gašanje SDP-a. Naročito mi je neprihvatljiva ovakva ponuda jer se izgleda počeo ostvarivati scenarij koji su mi najavljivali, a u koji nisam vjerovao, prema kojem DF treba da uđe u vlast sa SDA, a onda da pokrenemo ujedinjenje”, smatra Nikšić.

Dakle, dodaje Nikšić, ja neću, kako je to uradio DF kad je u pitanju SDP, pozivati članove rukovodstva, te ugledne i istaknute članove DF koji neće sa SDA da razmisle o ujedinjenju sa SDP-om u suprotstavljanju korumpiranoj i kriminalnoj vlasti, jer bi to bilo u suprotnosti sa onim što sam rekao na početku.

“Ali želim zamoliti ljude u DF da se okrenu provođenju odluke koju su donijeli, kao što ćemo i mi u SDP-u provoditi odluke svojih organa. Više puta smo ponovili svoju spremnost za ujedinjenje ljevice, ali nećemo ni na koji način pristati da nas na taj način bilo ko isporuči u krilo SDA, HDZ ili SNSD”, zaključio je Nermin Nikšić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku