hamburger-icon

Kliker.info

Nermin Nikšić : Članovima koji učestvuju u formiranju nove partije nije mjesto u SDP-u

Nermin Nikšić : Članovima koji učestvuju u formiranju nove partije nije mjesto u SDP-u

10 Maja
06:48 2019
 
“Organi SDP će se odrediti prema tome. Moj stav je tu potpuno jasan: članovi SDP koji učestvuju u inicijativnom odboru za formiranje nove političke partije sami su izabrali i ne mogu više biti članovi SDP BiH. Ne znam postoji li bilo koja politička partija u svijetu koja bi dopustila da članovi njenog rukovodstva rade na formiranju nove stranke, a da pri tome zadrže u isto vrijeme mjesto u njoj, valjda kao rezervnu opciju ukoliko im ne uspije projekat na formiranju nove stranke”, kazao je Nikšić.

Napomenuo je kako su prije nekoliko mjeseci imali informacije koje su nedavno ozvaničene, a danas dobile svoju potvrdu, da se priprema formiranje novog političkog subjekta na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. 

“To je nešto što sam danas već izjavio, a što je evo dobilo i zvaničnu potvrdu inicijativnog odbora kako je krajnji cilj formiranje političke stranke. Što se mene tiče neka im je sa srećom. Iskreno se nadam da su osnivači izvukli pouke te da nećemo za nekoliko mjeseci imati dva ili tri pokreta, te međusobne optužbe”, zaključio je Nermin Nikšić.

Sjednica Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, odnosno Pokreta socijalne pravde i demokratije održana je danas u Sarajevu, a predsjedavajući Inicijativnog odbora bio je Ivo Komšić, član Socijaldemokratske partije BiH. Potpredsjednik SDP-a Miro Lazović, iako je učestvovao na ranijim sastancima, nije se pojavio na sjednici.

Među istaknutim članovima SDP-a bio je također prisutan Zlatko Lagumdžija. Na spisku za izbacivanje iz SDP-a mogli bi se naći i Esad Zgodić, Emir Zlatar i Zoran Blagojević.
Podijeli

Jedan komentar

  1. Trpko
    Trpko 10 Maja, 09:02

    Samo principijelnost karakteriše ljude od riječi.Riječ je karakter čovjeka,ista se može i promijeniti uz dato obrazloženje.Obrazloženje je prihvatljiv ili ne uslov za dalju kredibilnost.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku