hamburger-icon

Kliker.info

Nerin Dizdar : ”Uzrok trenutne krize leži u dvadesetogodišnjem kontinuitetu politike nasilja koja se u Stocu provodi protiv građana uz podršku Hrvatske”

Nerin Dizdar : ”Uzrok trenutne krize leži u dvadesetogodišnjem kontinuitetu politike nasilja koja se u Stocu provodi protiv građana uz podršku Hrvatske”

30 Oktobra
16:25 2016

nerin-dizdarAsocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 smatra da treba otkloniti uzroke koji su doveli do kontraverzi i napetosti oko Stoca, javlja TV1, prenosi Patria. Ključni korijen sadašnjeg stanja jeste realizacija politike udruženog zločinačkog pokreta kojim se obilježavaju teritorije u BiH kao isključivo vlasništvo određenih nacionalnih grupa.

Nije sam incident koji se desio udar na državu nego je udar na državu nastavak politike onih koji su jasno definisani u Hagu da su činili udruženi zločinački pokret.Stolac treba vratiti Stočanima i građani moraju na demokratski način da izaberu vlast bez manipulacije.

Posjeta Bože Petrova dokaz je da se na suptilan način želi pokazati ono što je Čović rekao, odnosno da je Stolac hrvatska teritorija.

”Uzrok trenutne krize i to ne samo u Stocu ne leži ni u jednom pojedinačnom događaju, nego u dvadesetogodišnjem kontinuitetu politike nasilja koja se u Stocu provodi protiv građana uz podršku Hrvatske”, upozorio je Nerin Dizdar, zastupnik SDP BiH u Skupštini HNK.

Politika koju, kako kaže, možemo nazvati fašistoidnom i rasističkom, pokušava ostaviti stanje potpune obespravljenosti građana Stoca. Problem HDZ-u, dodao je, predstavlja formiranje građanske  konstruktivne struje u Stocu.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Vidoje
    Vidoje 30 Oktobra, 22:28

    Dogadjaji koji su se desili ovih dana u Stocu, samo potvrdjuju ono sto se desava svih ovih godina od rata. Tudjmanove zamisli i sad funkcionisu, Ante-fasisti, ne vole antifasiste, kukasti krst i veliko slovo U su bili i ostali saveznici, u Njemackoj je zabranjeno isticanje nacistickih simbola, a u Hrvatskoj i hercegovini ponosno slijede ideje NDH. Sramotno

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku