hamburger-icon

Kliker.info

Nepoželjan u zapadnom dijelu Mostara: Protestna šetnja zbog Komšića u Predsjedništvu (Video)

Nepoželjan u zapadnom dijelu Mostara: Protestna šetnja zbog Komšića u Predsjedništvu (Video)

12 Oktobra
06:14 2018

Mirni protest, s više hiljada učesnika, protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH održan je u četvrtak uveče u Mostaru.

Održana je protestna šetnja od Sveučilišta u Mostaru do ulice Nikole Šubića Zrinskog u kojoj se nalazi Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred kojeg je upriličeno polaganje svijeća, kojim su prisutni iskazali svoje nezadovoljstvo izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Bivši student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Danijel Jurić kazao je kako je na ovom protestu samo jedan od nezadovoljnih građana.

“Nas većinu ovdje sigurno najviše zabrinjava način na koji je Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Činjenica je da Hrvati u svojoj velikoj većini nisu glasali za Komšića, on je na funkciju koju trenutno obavlja izabran glasovima većinski bošnjačkog naroda”, izjavio je Jurić, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Dodaje kako Komšić svojim izjavama ne doprinosi međuljudskim odnosima i saradnji između tri konstitutivna naroda u BiH.

“Smatramo da gospodin Komšić svojim ponašanjem, prije svega stvaranjem neke atmosfere straha, nekakve atmosfere sukoba između naroda i stvaranjem svojevrsnog sukoba i animoziteta prema Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji zapravo neće doprinijeti nikakvom poboljšanju međunacionalnih odnosa u BiH”, kazao je Jurić.

Glasnogovornica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Gabrijela Arapović kazala je kako će odbiti ponudu Željka Komšića u vezi s ustupanjem na korištenje zgrade bivšeg člana hrvatskog Predsjedništva Dragana Čovića sveučilištima u Mostaru.

“Ukoliko Komšićeva ponuda stvarno dođe do nas, morat ćemo je odbiti. Mislimo da nam nije potreban Željko Komšić kako bismo razvili saradnju, jer saradnja između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru postoji već mnogo godina i nije nam potrebna dodatna poveznica”, istakla je Arapović.

Student Sveučilišta u Mostaru Tomislav Zelenika kazao je kako je ova protestna šetnja završila porukom da su Hrvati u Bosni i Hercegovini obespravljeni, “zatjerani”, te da su im oteta temeljna politička prava.

“Ovim smo poručili da Željko Komšić nije naš legitimni predstavnik i da ne želimo Željku Komšića u Mostaru, niti među Hrvatima”, izjavio je Zelenika.

(Kliker.info-StarMo)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Kj
  Kj 12 Oktobra, 08:56

  Zemlja koja ima ovakvu omladinu i te kako treba da brine za svoju buducnost. Masu zastavom susjedne zemlje a bune se protiv komsica stiteci lopova Covica. Koji apsurd. Vise hrvatskih i srpskih zastava ima u BiH nego svojih vlastitih

  Odgovori
 2. mostarac
  mostarac 12 Oktobra, 20:44

  RIP-UZP i Herceg-Bosni,kod njih su dobro dosli ratni zlocinci i lopovi a ne posteni ljudi kao Zeljko.Zelja dobro nam dosao u slobodarski Mostar ,stari grad,mahala,luka,cernica,santiceva tu su prava raja i tu si uvijek dobrodosao ta neces ici u Ilice,Cim,Orlac,Jasenicu,Rodoc !!!

  Odgovori
 3. mostarac
  mostarac 12 Oktobra, 20:46

  Ovima dusa palit svijece ,isto tako su palili svijece onom zlocincu Praljku …Najbolje da izvrse kolektivni suicid na uzoru na njihovog heroja i da mu se pridruze gore !!!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku