hamburger-icon

Kliker.info

Neobjavljeni rat : Bivši marinac Gavin Eugene Long ubica trojice policajaca u Louisiani !

Neobjavljeni rat : Bivši marinac Gavin Eugene Long ubica trojice policajaca u Louisiani !

18 Jula
06:48 2016

Long4Dvadestdevetogodišnji Afrikoamerikanac Gavin Eugene Long iz Kansas Cityja je  ubica trojice policajaca u  Baton Rougeu u Louisiani, objavili su lokalni zvaničnici i potvrdili nagađanja medija da je počinilac bivši marinac.

Potvrđena je također i smrt počinioca , koji ubijen u nedjeljno jutro u razmjeni vatre sa policijom , te ranjavanje trojice policajaca koji  su također nastradali u novoj  drami  koja se dogodila  u u ozračju jakih rasnih napetosti u glavnom gradu Louisiane, poprištu brojnih manifestacija protiv policijskog nasilja.

Da podsjetimo protesti su pokrenuti nakon smrti Altona Sterlinga, kojeg je ubio policajac. Nije poznato postoji li veza između pucnjave u nedjelju i nedavnih nereda zbog policijskih ubistava crnaca u Baton Rougeu i u Minnesoti te ubistva policajaca u Dallasu.

Smrt trojice policajca ubijenih u nedjelju u Baton Rougeu je  osudio i američki predsjednik  Obama nazvavši napad  kukavičkim činom , dodavši potom da ništa ne može opravdati nasilje nad policajcima.

“Drugi put u dvije sedmice policajci, koji svakog dana svoje živote izlažu opasnosti kako bi zaštitili naše, kukavički su ubijeni dok su bili na dužnosti”, naglasio je  američki predsjednik u saopštenju koje je objavila Bijela kuća.

“Moraju prestati ti napadi na državne službenike, na pravnu državu i civilizirano društvo”, istakao je američki predsjednik Barack Obama.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku