hamburger-icon

Kliker.info

Nemoć, očaj i blamaža : Milorad Dodik podnio tužbu protiv samog sebe

Nemoć, očaj i blamaža : Milorad Dodik podnio tužbu protiv samog sebe

02 Novembra
17:09 2015

Milorad14Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik podnio je nadležnom tužilaštvu RS i BiH prijavu protiv sebe.Kaže da u prijavama Milorad Dodik građanin, tuži sebe na osnovu iznesenih optužbi protiv njega za navodno učinjena krivična djela, za koja su ga optužili predstavnici opozicije u RS-u. Naveo je u prijavi da je sve što je u javnom govoru navodio bilo ko u RS-u vezano za navodni kriminal.

Svjedoci optužbe su, kaže, Dragan Čavić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica i svi drugi koji su iznosili optužbe protiv njega.
“Želim da se sve to institucionalno ispita”, kaže Dodik i dodaje da time želi da se završi „haranga“ protiv njega.
“Iako je ovo neuobičajeno, optužio sam da tužim sebe, jer oni nisu podnijeli tužbe, iako su iznosili optužbe”, naveo je Dodik. Tvrdi da će to doprinijeti stabilizaciji prilika i potaknuti i druge da isto rade da bi stala javna galama. Očekuje i brzo ragovanje nadležnih pravosudnih institucija. Podnio je krivične prijave protiv sebe i u slučaju PDP-ovih 151 afere u RS-u, a očekuje da mu i potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović bude svjedok.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - POGREŠNO
    puka 59 - POGREŠNO 02 Novembra, 17:45

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA MISLE DA JE SE PREKONBINIRO HTJEO JE MEKIĆU I SIPI A OTIŠLO JE U SAVEZ .POZDRAV DOMOVINI DO KONAĆNOG IZBORA DIREKTORA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku