hamburger-icon

Kliker.info

“Nemarno rukovanje” povjerljivim informacijama : Tužba protiv Hillary Clinton zbog napada u Bengaziju

“Nemarno rukovanje” povjerljivim informacijama : Tužba protiv Hillary Clinton zbog napada u Bengaziju

09 Augusta
16:32 2016

clintonhill717Porodice dvojice muškaraca poginulih u napadu na Konzulat Sjedinjenih Američkih Država u Libiji 2012. godine uložile su tužbu u kojoj za njihovu smrt krive predsjedničku kandidatkinju demokrata Hillary Clinton, odnosno njeno “nemarno rukovanje” povjerljivim informacijama.

Dok je bila američka državna sekretarka, Clinton je obavljala zvanične poslove preko svog privatnog servera kod kuće, što je, kako tvrde njeni kritičari, izložilo zvaničnu korespondenciju američke administracije mogućim hakerskim napadima stranih vlada ili napadača, javlja AFP.

Istraga FBI-ja

FBI je prošlog mjeseca zaključio da je Clinton bila “izuzetno neoprezna” sa povjerljivim informacijama na svom serveru, ali nije preporučio krivičnu prijavu protiv nje.

Roditelji dva američka sigurnosna agenta, koji su radili u Konzulatu u Bengaziju, navode u svojoj tužbi protiv Clinton da su napadači pomoću informacija sa njenog privatnog servera uspjeli da utvrde gdje se oni nalaze.

U napadu na Konzulat, koji se dogodio dok je Clinton bila državna sekretarka, ubijena su četvorica Amerikanaca, uključujući ambasadora SAD-a u Libiji Christophera Stevensa.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku