hamburger-icon

Kliker.info

“Nema vode” hit na društvenim mrežama: Ko nema u česmi…

“Nema vode” hit na društvenim mrežama: Ko nema u česmi…

20 Septembra
15:17 2017

Sarajevo i vodosnabdijevanje. Problem koji mjesecima, godinama muči stanovnike glavnog grada BiH, i problem koji su i stranci primjećivali tokom turističkih posjeta Sarajevu.

Iz dana KJKP Vodovod i kanalizacija sa medijima i građanima komunicira u vidu saopštenja, kako na svojoj web stranici, tako i putem društvenih mreža.

Kantonalni premijer najavio je i kako građani Sarajeva redukcije neće imati već krajem naredne godine. Potrebna su velika sredstva, ali i malo sreće – kazao nam je ekspert za vodovodne sisteme, Dževad Koldžo.

“Da li se mogu spriječiti redukcije? Možda i mogu. Ali, to je jednostavno akcija za koju ne postoji formula. Vi kad odete kod automehaničara, pa vam čak ni on ne kaže biće 100 posto, nego čekate neko vrijeme. E sad zamislite jedan vodovodni sistem. Pazite, sistem još uvijek propada. Propadanje još uvijek nije zaustavljeno. Tek treba da se zaustavi pa onda tek krene prema gore”, objasnio je Koldžo.

U međuvremenu, građani prikupljaju potpise za Otvoreni protestni poziv Skupštini Kantona Sarajevo. Svoj potpis na ovaj dokument za tri dana stavilo je blizu 2.000 građana. Njime se traži hitna tematska sjednica Skupštine, te odluka o novim značajnijim ulaganjima u rekonstrukciju vodovodne mreže.

A hitna sjednica – najavljena je za osam dana.

U međuvremenu, društvene mreže ‘gore’ od brojnih fotomontaža s kojima se Sarajlije šale na račun nedostatka vode u slavinama.

Desetine ulica i naselja i danas će biti bez vode. U međuvremenu, odabrali smo ‘najbolje od najboljeg’ sa društvenih mreža, odnosno Facebook grupe Raja sa biroa.

Podsjećamo, Sarajevo će i danas imati velikih problema s vodosnabdijevanjem, a iz Kantonalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija jutros je saopćeno koje ulice i naselja danas neće imati vode i u kojim terminima.

Aktuelna je i Facebook prepiska između premijera Kantona Sarajevo, Elmedina Konakovića i Građanskog saveza.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku