hamburger-icon

Kliker.info

Nema više paštete i narezaka na plaži u Makarskoj

Nema više paštete i narezaka na plaži u Makarskoj

03 Jula
21:39 2008

Makarski poglavari još prije ljetne sezone odlučili su zabraniti ručanje na plaži, a stolovi i klupe za blagovanje, ali i koševi za smeće osigurani su u šumici pokraj makarske plaže. No turistima to nije najbolje „sjelo“.

Tako prizor "cipanja" u moru ohlađene lubenice i slasnog jedenja osvježavajućeg voća uz obavezno curenje soka, neće se od ovoga ljeta smjeti vidjeti u Makarskoj.

A prizor kako majka zove razdraganog klinca na paštetu ili sendvić sa salamom u Makarskoj postaje prošlost.

Stolovi za jedenje redovito će se čistiti i održavat će se potrebna higijena. Naime, gradski poglavari odlučili su plažu vratiti kupačima, uvesti čistoću, red i mir na plaži.

Sa šetališta su uklonjeni štandovi, glomazni zabavni parkovi, a također će se s Državnim inspektoratom tražiti veći angažman oko kontrole ugostiteljske ponude u pomoćnim objektima, koji se na plaži postavljaju po privatnim parcelama. Plaža će se redovito čistiti, prati i dezinficirati.

Hrvatski mediji javili su kako redari na plaži imaju problema pojasniti gostima nova pravila jer, turisti, kojih prema tamošnjim podacima ima oko 12 tisuća (prednjače Česi i državljani BiH), jednostavno ne mogu odustati od navike blagovanja uz more.

U izjavi za NovuTV turisti su uglavnom kritizirali ovakve mjere.

– To je besmislica. Zašto bi se jelo na drugom mjestu, kad se može ovdje, rekla je jedna djevojka, dok je jedan Makaranin rekao kako u Makarsku dolaze oni „koji nisu okrenuti Europi“, pa bacaju sve oko sebe.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku