hamburger-icon

Kliker.info

Neće novinare i slikanje : Dodik ide u Tužilaštvo, ali ako može tajno?!

Neće novinare i slikanje : Dodik ide u Tužilaštvo, ali ako može tajno?!

06 Oktobra
06:38 2016

tajniTužilaštvo BiH uputilo je poziv na saslušanje advokatu Milanu Petkoviću, koji je bio član Komisije za provođenje referenduma u Republici Srpskoj o 9. januaru kao Danu Republike  Srpske.U pozivu se navodi da se na saslušanje poziva radi ispitivanja u predmetu protiv Milorada Dodika zbog “krivičnog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Vijeća za ljudska prava”.

Petković je pozvan da se 10. oktobra pojavi u Tužilaštvu zbog davanja izjave u svojstvu osumnjičenog u tom predmetu. Tužilaštvo BiH je ranije uputilo poziv na saslušanje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je odbio doći u Sarajevo.

Nakon toga je Tužilaštvo najavilo da će ponovno uputiti poziv Dodiku, čiji je advokat rekao da nisu dobili odgovor te institucije na njihov zahtjev da on bude saslušan na bilo kojoj lokaciji i instituciji u Republici Srpskoj.

Kako Slobodna Bosna saznaje, Dodik je spreman dati izjavu Tužilaštvu BiH, ali insistira da se datum njegovog dolaska u Sarajevo ne objavljuje javno kako se ne bi pravio “medijski spektakl”.
Nakon što je dobio poziv Tužilaštva BiH za saslušanje 3. oktobra, Dodik je izjavio kako bi za njega bilo ponižavajuće da ide u sjedište Tužilaštva BiH.

“Neću se ponižavati i ići u Sarajevo da me tamo slika hiljadu novinara”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Kršenje odluke Ustavnog suda BiH je krivično djelo za šta je, po Krivičnom zakonu BiH, zaprijećena kazna zatvora do pet godina.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku