hamburger-icon

Kliker.info

Nastavnici i uposlenici podržali uhapšenog direktora : Da li je na pomolu obrat u slučaju Lavić ?

Nastavnici i uposlenici podržali uhapšenog direktora : Da li je na pomolu obrat u slučaju Lavić ?

19 Juna
07:36 2015

sudo81Pripadnici Federalne uprave policije, Sektora kriminalističke policije po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su prije par dana   Sudu Lavića, direktora JU “Deseta Osnovna škola” Ilidža , zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao maloljetnu osobu radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

Ova informacija, saopštena iz Kantonalnog  tužilaštva u Sarajevu,  10. juna ove godine, izazvala je iznimno veliko interesovanje medija u BiH i na širem području  bivše Jugoslavije. Na području Sarajeva vijest o hapšenju direktora Lavića izazvala je pravi šok među građanima, tradicionalno osjetljivim na učeničku populaciju,  koji su u prvim reakcijama zahtjevali pravovremenu i adekvatnu reakciju svih  nadležnih  organa. Uslijedilo je potom saslušanje osumnjičenog i izricanje mjere jednomjesečnog pritvora,  što je ukazivalo da će slučaj biti jednostavan, predvidljiv i lakodokaziv.

Jučer su se međutim pojavile naznake da to možda i neće biti baš tako, na što,  u prvom redu, upućuje  potpisano pismo  nastavnika i uposlenika Desete osnovne škole , koje je u formi peticije,  upućeno na  više adresa. Potpisnici pisma, njih 46, zahtjevaju,  prije svega ,  da se  ime njihove škole prestane spominjati u negativnom kontekstu  neprovjerenih informacija, što je vjerovatna aluzija  na pojavu da su se pojedini mediji   i u ovom slučaju ponijeli neprofesionalno i  donijeli presudu i prije izricanja optužnice, a kamoli suđenja.

-Želimo zamoliti sve one koji spominju ili prihvataju  plasirane , nedokazane informacije, da sačekaju odluku nadležnog tužilaštva. Ovim bismo  zaštitili naše učenike, zaposlenike i  ugled naše škole, te svu pozitivnu atmosferu  koja je vladala u školi od njenog osnivanja do ovog događaja.Dodali bismo i to, da za vrijeme mandata Sude Lavića nikada nismo primjetili da se direktor prema učenicima odnosi drugačije osim kao što to naša profesija dozvoljava (učenik-prosvjetni radnik).Kao uposlenici i razrednici nikada nismo imali žalbu bilo kojeg učenika ili roditelja , za ovakve pritužbe.

Direktor je podržavao učenike u ostvarenju njihovih ciljeva i postizanju rezultata, kao i nas uposlenika. Trudio se da naša škola bude prepoznatljiva po uspjesima i da kao jedna od najmlađih škola  na Kantonu Sarajevo, ide u korak sa drugim školama, u čemu je i uspjevao-,navodi se u pismu podrške  nastavnika i uposlenika Desete osnovne škole, uhapšenom direktoru Laviću.

(Kliker.info)

peticija21

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku