hamburger-icon

Kliker.info

Nastavak pregovora 7. marta : Vijeće sigurnosti usvojilo rezoluciju, primirje u Siriji stupilo na snagu

Nastavak pregovora 7. marta : Vijeće sigurnosti usvojilo rezoluciju, primirje u Siriji stupilo na snagu

27 Februara
07:03 2016

(150807) -- NEW YORK, Aug. 7, 2015 (Xinhua) -- Syria's permanent representative to the United Nations Bashar al-Ja'afari, speaks after the UN Security Council adopted a draft resolution to set up a panel to identify the perpetrators of deadly chlorine gas attacks in Syria at the UN headquarters in New York, United States, Aug. 7, 2015. UN Security Council on Friday adopted a draft resolution to set up a panel to identify the perpetrators of deadly chlorine gas attacks in Syria. (Xinhua/Li Muzi) (djj)

Vijeće sigurnosti  Ujedinjenih naroda jednoglasno je prihvatilo nacrt rezolucije kojom se podržava najavljeno okončanje sukoba u Siriji večeras u ponoć Članice Vijeća sigurnosti su postigle konsenzus u vezi s nacrtom rezolucije kojom se podržava najavljeno okončanje sukoba u Siriji.

Rafael Ramirez Carreno, ambasador Venecuele u UN-u, koja u februaru predsjedava 15-članim tijelom, kazao je novinarima da su članice Vijeća bezbjednosti snažno podržale okončanje sukoba koje je najavljeno večeras u ponoć.

Nacrtom rezolucije se traži okončanje sukoba u Siriji već od ponoći kao i hitna dostava humanitarne pomoći u sva područja Sirije. Takođe se traži nastavak sirijskih mirovnih pregovora, kao i uvažavanje rezolucija Vijeća bezbjednosti UN-a.

Staffan de Mistura, specijalni izaslanik UN-a za Siriju, je izjavio da će se sirijski mirovni pregovori nastaviti 7. marta, ako se ostane pri odluci o okončanju sukoba i dostavi humanitarne pomoći Siriji.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku