hamburger-icon

Kliker.info

Nastavak akcije Damask : Uhapšeno 6 osoba zbog organizovanja i odlaska u Siriju

Nastavak akcije Damask : Uhapšeno 6 osoba zbog organizovanja i odlaska u Siriju

18 Februara
13:47 2015

kapuljace22Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, veći broj policijskih radnika SIPA i Granične policije uhapsila je 6 osoba na graničnom prelazu Aerodrom u Kantonu Sarajevo, u Maglaju i Kantonu Sarajevo.U akciji je ostvarena značajna suradnja sa OSA BiH.

Na području Sarajeva sinoć su slobode lišena lica čiji su inicijali M.K. /19/, N.H. /29/ i E.T. /51/,  dok su jutros na području Maglaja i Bužima slobode lišena lica čiji su inicijali A.I. /23/, H.E. /34/ i R.I. /62/, saopšteno je iz Sipe.

Kako portal Klix.ba saznaje, među uhapšenima su 51-ogodišnji Edin Tabaković iz Sarajeva, kojeg su pripadnici SIPA uhapsili u njegovoj kući, te otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović.

Uhapšene su osobe koje su iz BiH krenule u pravcu Sirije, kako bi se pridružile strukturama “Islamske države” i učestvovale u sukobu u toj zemlji.

Osobe lišene slobode su pripadnici radikalnih vjerskih pokreta, neki od njih su lišeni slobode na graničnim prelazima na području USK-a, a lišene su slobode i osobe za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju. Ove osobe osumnjičene su za krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

“Ova akcija je rezultat odlučnosti Tužilaštva BiH i policijskih i bezbjednosnih agencija BiH u borbi protiv terorizma. U interesu istrage u ovom trenutku javnosti i medijima ne možemo dati više informacija i detalja”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku