hamburger-icon

Kliker.info

Nasilno rješenje statusa Kosova izazvalo bi eksploziju na Balkanu

Nasilno rješenje statusa Kosova izazvalo bi eksploziju na Balkanu

14 Septembra
06:32 2006

On je istaknuo da pravo na sporazum o specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije treba afirmirati.
– Danas je potpuno jasno da je to pravo neotuđivo i mi ga ne želimo izgubiti – rekao je Čavić i dodao da bi u dogledno vrijeme, pozivajući se na Dejtonski sporazum, trebalo isti ovakav sporazum ponuditi i Crnoj Gori, prenosi Srna.
Tadić je rekao da sporazum podrazumijeva apsolutno poštivanje cjelovitosti BiH i njenog integriteta i otvara mogućnosti drugih sporazuma na Balkanu.
Govoreći o Kosovu, Čavić je rekao da će svako nasilno rješenje proizvesti novi talas problema u regionu i ohrabriti sve radikalne i secesionističke politike.
– Ubijeđen sam da je politički nonsens živjeti u iluziji da Kosovo može dobiti nasilnu državnu samostalnost, a da tim putem ne krenu mnoge zemlje i da to ne ohrabri separatističke pokrete u mnogim državama – naglasioje Čavić.
Istaknuo je da takav politički pristup prema statusu Kosova predstavlja eksploziju na Balkanu, koja će se, kako je rekao, proširiti u mnogim dijelovima Evrope, a vjerovatno i Azije.
 Čavić je izjavio da će svako nasilno rušenje Dejtonskog sporazuma sve vratiti na početak i da je onda pitanje kako će se sve to završiti.
– Ukoliko drugi budu rušili Dejtonski sporazum, RS će imati potpuno legitimno pravo da bira svoj put – rekao je Čavić i dodao da rušenje Dejtonskog sporazuma, uglavnom, traže bošnjački i hrvatski političari.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku