hamburger-icon

Kliker.info

Nasilni moćnik : Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala (VIDEO)

Nasilni moćnik : Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala (VIDEO)

28 Marta
19:46 2019

Predsjednik Opštinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala dija Kebu. Kebo se nalazio na radnom zadatku, fotografiriso ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast – o čijem poslovanju Žurnal piše. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad fotograf Kebo uspio je zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu Žurnala, Ćesir je prijetio da će mu  razbiti kameru. Iako ga je fotograf upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala Adiju Kebi.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Kebo je izvadio telefon u namjeri da zove policiju. Kada je to vidio, predsjednik OO SDA Novi Grad vratio je oštećenu kameru Adiju Kebi.

Novinari Žurnala u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira – Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Opštinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Opštine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada Ćesirovim firmama.

Žurnal je prije mjesec dana objavio tekst o tome kako firme Huse Ćesira dobijaju tendere od općine Novi Grad.

Kada se na tender prijavi firma Huse Ćesira posao mora biti dodijeljen stranačkom šefu načelnika Efendića. Da bi šefova firma pobijedila na tenderu, iz Općine će korigovati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Općine Novi Grad jednostavno će raspisati novi tender na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka – Huse Ćesira.

Napad na fotografa Žurnala prijavljen je policiji.

D

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku