hamburger-icon

Kliker.info

Naši danas putuju u Moldaviju: Zbijenih redova po pobjedu

Naši danas putuju u Moldaviju: Zbijenih redova po pobjedu

05 Oktobra
19:25 2006

Prema onome što se moglo vidjeti u Međugorju, stanje je prilično dobro. Fudbaleri koji su prekjučer zbog lakših ozljeda propustili dva treninga Mirko Hrgović i Dario Damjanović oporavljaju se i bit će u konkurenciji za meč. Dok su oni provodili vrijeme u teretani, ostali igrači jučer ujutro nisu trenirali. Neki su išli na masažu, neki u šetnju, neki dizali tegove… Jučerašnji dan je, inače, bio vrlo miran, možda i zbog jutarnje kiše koja je zasula ulice Međugorja. Igrači su se povukli u hotel i čekali popodnevni trening, posljednji pred odlazak u Moldaviju.
– Situacija nije loša. Pripreme su bile odlične, oduševljeni smo uslovima koji su nam bili na raspolaganju. Imali smo priliku da se dobro pripremimo i vjerujem da se uz maksimalan angažman možemo vratiti iz Moldavije zadovoljni – mišljenje je Mladena Bartolovića, napadača koji je na Malti postigao prvjenac u dresu BiH.
Dok se Bartolović šalio kako je dobro što žestoki derbi njegovog Hajduka i Dinama nije završen ljudskim žrtvama, Grujić je pričao o Moldavcima.
– Sigurno je da nisu neka svjetska sila, ali znamo svi kako su igrali u prve dvije utakmice i da nas ne čeka lagan zadatak. Zato smo ove pripreme shvatili potpuno ozbiljno. Moramo vratiti čast reprezentacije, vratiti je na put pobjeda, a za to su nam potrebni angažman od 200 posto, zbijeni redovi i koncentracija – govori Grujić.  Danas bi se suigračima u Sarajevu trebao priključiti i Almir Tolja, kome Iranci nisu dali da dođe na pripreme u Međugorju. Izuzimajući povrijeđene Spahića i Berberovića, svi će naći mjesto u avionu za Kišnjev.
Pred jutrošnje putovanje u Moldaviju, reprezentacija BiH prenoćila je u novootvorenom luksuznom hotelu "Radon Plaza", smještenom u sklopu "Avaz biznis centra", koji će im, nadajmo se, biti sretan.

 

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

 

 

Meč protiv Međugorja nije odigran

 

 

Planirani kontrolni meč protiv Međugorja, koji se trebao igrati jučer u 17 sati na glavnom terenu Centra "Circle International", ipak je otkazan.
Selektor i njegovi saradnici plaše se eventualnih ozljeda, što je potpuno logično ako se sjetimo nekih proteklih kontrolnih mečeva protiv Međugorja, čiji igrači nisu vodili nimalo računa o zdravlju naših reprezentativaca.

 

 

Glavaš mora na tribine

 

 

Vlatko Glavaš neće moći sjediti na klupi u Moldaviji. Osim Emira Spahića, koji je protiv Mađarske dobio crveni karton, i prvi asistent selektora suspendovan je na jednu utakmicu.
Glavaš je na Bilinom polju napustio prostor pred klupom našeg tima i zaradio kaznu pa će u Kišnjevu sjediti na tribinama.

 

 

Odluka o Spahiću u nedjelju

 

 

Stanje povrijeđenog Emira Spahića i dalje je nepromijenjeno. Otok na zglobu ne daje razloga za optimizam.
– Spahić neće putovati u Moldaviju, svakako je i suspendovan. Ljekar mu je preporučio mirovanje, a selektor ga je pozvao da se u nedjelju pridruži ekipi u Zenici nakon povratka iz Kišnjeva. Tada će ljekar procijeniti da li može igrati protiv Grčke ili ne – kaže portparol Saveza Slavica Pecikoza.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku