hamburger-icon

Kliker.info

Narod protiv Opštinskog vijeća : Više od pet hiljada građana Lukavca dalo podršku načelniku Edinu Deliću

Narod protiv Opštinskog vijeća : Više od pet hiljada građana Lukavca dalo podršku načelniku Edinu Deliću

03 Februara
16:15 2018

Oko pet hiljada građana Lukavca održalo je u petak večer skup podrške načelniku Općine Lukavac Edinu Deliću. Podsjećamo, OV Lukavac usvojilo je na sjednici 22. januara Inicijativu za opoziv načelnika Delića, što je rezultiralo skupom podrške aktuelnom načelniku.

Skup je održan u Domu kulture u Lukavcu, a veliki broj građana ostao je ispred, jer nisu mogli svi stati unutra. SDP-ov načelnik Edin Delić prilikom obraćanja građanjima pozvao je predsjednika OO SDA Lukavac Tarika Arapčića da mu se direktno suprostavi na izborima za načelnika.

– Kaže gospodin Tarik Arapčić, načelnik općine Lukavac može biti svako, samo ne može biti Edin Delić. Prema tome, vidi se njegov lični animozitet prema meni, dakle može i crni đavo samo ne Edin Delić. Evo ja pitam može li načelnik općine Lukavac biti Tarik Arapčić?

Hajde svi da ga pozovemo na megdan da objavi svoju kandidaturu i neka se meni suprostavi. Izađi druže Arapčiću iz sjene, izađi iz sećije, izađi iz mraka i prestani upravljati našim sudbinama SMS porukama Jusufoviću, Struji i ostalim tvojim poslušnicma. Izađi na svjetlo dana, ti koji sebi daješ za pravo da kažeš ko može biti načelnik, a ko ne može biti načelnik, kojeg bira narod. Izađi i ponudi se kao kandidat pa da vidimo koliko vrijediš – kazao je Delić.

Delić se zahvalio svima koji su došli da mu daju podršku kazavši kako je to bio jedan od najljepših dana u njegovom životu.

– Šokiran sam u pozitivnom smislu. Hvala građanima općine Lukavac. Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu, ovo je dokaz da sve što smo radili ima smisla, dokaz da se ima smisla boriti za narod, dokaz da se nešto može promijeniti i dokaz da se Lukavac probudio. Ja u ovom gradu živim od 68 godine. Rastao sam ovim na ulicama i nikada ovako snažno i jako narod nije rekao šta ne želi,  a šta želi. Mi želimo okončati 20 godina tiranije, mi želimo da u ovom gradu zavlada poštenje, zakon i red. Dosta je bila zamotavanja da bi se narodu skupo naplaćivalo, dosta je bilo prodaje državne imovine za jeftine novce, zapošljavana po stranačkoj liniji, poniživanja ljudi po mjesnim zajednicama – poručio je načelnik Lukavca.

Prisutni građani su potpisali i peticiju kojom traže smjenu aktuelnog saziva Općinskog vijeća Lukavac.

Na sjednici Općinskog vijeća Lukavac 22. januara za Inicijativu o opozivu načelnika Edina Delića glasalo je 18 od 31 vjećnika u OV.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku