hamburger-icon

Kliker.info

Narod i pravda : Sa gnušanjem odbacujemo Komšićeve izjave, a i Radončićeva izjava o radikalnom imamu opasna je na više nivoa

Narod i pravda : Sa gnušanjem odbacujemo Komšićeve izjave, a i Radončićeva izjava o radikalnom imamu opasna je na više nivoa

15 Decembra
16:58 2019

Sa gnušanjem odbacujemo izjave Željka Komšića o tome kako ‘Konaković neće dijeliti pare efendijama’. U više navrata smo pojašnjavali kako je predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković novac donirao Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, dakle ne pojedincu već instituciji, navode iz ove stranke u reakciji na izjave lidera DF-a Željka Komšića.

Također, reagovali su i na izjave predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića o “radikalnom imamu” u kojem poručuju da su Komšić i Radončić “na pogrdan način izražavali o imamima i uglednim članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini”.

“Izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da je jedan sarajevski imam radikalan, i to imam džamije u čijem haremu je sjedište reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, opasna je na više nivoa. Takva izjava dolazi u danima kada nam iz Srbije stižu uvrede o Sarajevu kao ‘džamahiriji’, a identična terminologija o ‘radikalima’ konstantno nam se servira i iz Zagreba i drugih islamofobičnih krugova. Ovakvim neodgovornim izjavama imamima se crtaju mete, a posebno je opasno kad to radi budući ministar sigurnosti BiH”, navodi se u reakciji Naroda i pravde.

Iz Naroda i pravde pozivaju “da se Islamska zajednica u BiH ne koristi u političkim obračunima jer se radi o instituciji od nemjerljivog značaja i temelju duhovnosti Bošnjaka u BiH, regiji i dijaspori”.

“Ponosni smo na tu donaciju Islamskoj zajednici, kao što smo ponosni i na donacije drugim vjerskim zajednicama, humanitarnim udruženjima, boračkim udruženjima, povratnicima u Srebrenici itd. Žao nam je što se Komšić svrstao sa onima koji se, umjesto sa imamima, solidarišu sa tajkunima koji godinama ne plaćaju vodu i odvoz smeća, kradu na tenderima…“, kaže se u saopćenju Naroda i Pravde navodeći spisak onih koji su dobili donacije: “Žene žrtve rata”, “Forum parlamentaraca”, “Preporod”, “Srpsko građansko vijeće”, “Hrvatsko narodno vijeće u BiH”, “Savez udruženja Zlatnih ljiljana i Zlatna policijska značka”, povratnički “FK Podrinje-Janja”, “Hagada”, “Pripadnici policije MUP-a RBiH 1991-1995”, “Roditelji ubijene djece Sarajeva”, “Društvo fizičara”, Reprezentacija dijabetičara koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, “KK Real Way”, “KUD Saobraćajac”, “KUD Osman Džafić”, “Sportski avijatičari”…

Također, iz Naroda i pravde odbacuju kao potpuno zlonamjerne i netačne tvrdnje o bivšem muftiji Muameru Zukorliću i njegovom navodnom utjecaju u Kantonu Sarajevo referišući se na Komšićevu izjavu da je “protiv Zukorlića, a za Marija Nenadića“.

“Žao nam je što se Komšić spustio na taj nivo da podvaljuje i govori neistine, to nismo očekivali od jednog patriote. Kantonom Sarajevo sada ni na koji način ne upravlja Zukorlić već oni koji su prijavili svoju imovinu, koji su jasno rekli ne nepotizmu i korupciji, oni koji se izjašnjavaju i kao Bosanci, i kao Bošnjaci, i kao Hrvati i kao Srbi, oni čija su imena Edin, Srđan, Lejla, Admir, Danijela… Mi smo svjesni da većinu u novoj koaliciji imaju razne budnje, ćesiri, sarajlići, hubijari i drugi, o čijoj bahatosti javnost već dovoljno zna. Komšić bi se o budućem koalicionom partneru najbolje mogao informirati u Općinskom sudu Sarajevu gdje je baš u toku suđenje dijelu najvišeg rukovodstva SDA za kriminal na koji smo upozoravali godinama”, kaže se na kraju saopćenja.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku