hamburger-icon

Kliker.info

Naša tužna politička stvarnost : Fikret Prevljak plasira izvorni bh. jezik (VIDEO)

Naša tužna politička stvarnost : Fikret Prevljak plasira izvorni bh. jezik (VIDEO)

03 Oktobra
16:02 2020

Jučerašnje gostovanje kandidata SDA za načelnika Ilidže Fikreta Prevljaka na TVSA izazvalo je žestoke reakcije. Jezičke vratolomije kojim se koristio Prevljak, poput riječi “njiha” umjesto “njih”, izazvale su podsmjeh građana ne samo Sarajeva nego i cijele Bosne i Hercegovine, piše Press..

Svima onima koji namjeravaju tmurnu subotu provesti u svojim kućama omogućeno je da putem YouTubea pogledaju jučerašnje gostovanje Prevljaka u emisiji koja se emituje na TVSA. Ovo gostovanje zasigurno će na prvu nasmijati sve gledatelje, a na drugu vratiti ih u tužnu bosanskohercegovačku političku stvarnost.

Neki od “najboljih” momenata gostovanja Prevljaka svakako jesu onaj u kojem govori da je “diplomirao na fakultetu profesor odbrane i sigurnosti”, da se uključio u odbranu “iliđanskog prostora”, da je pomagao boračkoj populaciji posebno “sa mjesta federalnog savjetnika ministra, premijeru našem Novaliću” i tako dalje.

– Ogromna je obaveza da se nastavi pomaganje mladima jer mi je strahovita želja da mladi dođu do nekog zapošljavanja, svog krova nad glavom, da imaju svoj smještaj. da dobiju posao, kroz te neke stvari koje sam spreman da se zauzmem za ‘njiha’ i da prema njima učinimo. Mislim da bi mi mladi bili prioritet uz rješavanje još nekih problema – izjavio je Prevljak.

(Depo)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Gezba
    Gezba 10 Oktobra, 12:01

    Fikretius Njihalo , nji ha , nji ha , nji ha .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku