hamburger-icon

Kliker.info

Nancy Pelosi moli Trumpovu porodicu za pomoć : ‘Jako sam zabrinuta za predsjednikovo stanje, potrebna mu je pomoć za dobrobit svih’

Nancy Pelosi moli Trumpovu porodicu za pomoć : ‘Jako sam zabrinuta za predsjednikovo stanje, potrebna mu je pomoć za dobrobit svih’

24 Maja
04:14 2019

Nancy Pelosi, čelnica Zastupničkog doma u Kongresu, rekla je da bi porodica  predsjednika Donalda Trumpa trebala organizirati “intervenciju” za njega. Također je rekla i kako je ozbiljno zabrinuta za dobrobit predsjednika koji je u srijedu naprasno prekinuo sastanak s njom i liderom senatske manjine Chuckom Schumerom, piše BBC. 

Pelosi je otišla i korak dalje i Trumpovo ponašanje opisala kao “temper tantrum”, odnosno slom živaca, dodajući da je predsjednik lupao po stolu prije nego što je otišao sa sastanka.

– Molim se za predsjednika SAD-a i za cijelu državu – rekla je očito zatečena Pelosi . Na pitanje novinara tokom redovnog sedmičnog brifinga u četvrtak je pak kazala kako je ozbiljno zabrinuta “za dobrobit predsjednika i Sjedinjenih Američkih Država”.

– Kad bi barem njegova porodica , ili administracija, ili osoblje organizirali intervenciju za dobrobit cijele države – zaključila je Pelosi izjavu koja će bez sumnje dodatno pogoršati ionako narušene odnose između Bijele kuće i demokrata u Zastupničkom domu.

Podsjetimo, u srijedu su Pelosi i Schumer s Trumpom trebali održati razgovor o infrastrukturi i potencijalnim građevinskim projektima u SAD-u, između ostalog obnovi američkih cesta i mostova. Riječ je o jednoj od rijetkih inicijativa oko koje se očekivalo kakvo takvo suglasje Trumpa i demokrata, koji drže većinu u Zastupničkom domu Kongresa.

No, sastanak je završio u roku od tri minute nakon što je Trump zahtijevao od Pelosi da momentalno zaustavi sve “lažne istrage” koje su zastupnici u Kongresu pokrenuli protiv njega.

Izraz “intervencija” obično se koristi u situacijama kada je neka osoba psihički nestabilna ili ima ozbiljne probleme s ovisnostima, a rezultat “intervencije” je pomoć adekvatnog medicinskog osoblja. U ovoj situaciji postoje tumačenja da je Pelosi zapravo suptilno pozvala i na aktiviranje 25. amandmana na američki ustav, koji govori o smjeni predsjednika SAD-a zbog nesposobnosti obnašanja dužnosti.

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTR
    FAJTR 27 Maja, 11:05

    Ovo je DNO DNA.Ova KRAVA ZAISTA NEMA MJERE,ALI DŽABA JOJ SVE IGRICE KOJE IGRAJU DEMOKRATI I ONI POLAKO ODLAZE NA SMETLJIŠTE ISTORIJE,KAO I EVROPSKI KOSMOPOLITI.NEZNAM ŠTA VI U SARAJEVU ČEKATE I POLAŽETE NADE U OVU BAGRU.DODUŠE VI STE UVIJEK BILI NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE PA ME I NEČUDI TAKVO VAŠE PONAŠANJE.KMEČAĆETE KAO I UVIJEK DA VAS PRIMIMO NA POBJEDNIČKU STRANU ALI OVAJ PUT ĆEMO VAM NAPLATITI SVE GADOSTI KOJE STE NAM RADILI KROZ ISTORIJU.POSLUŠAJTE MALO ZTUKORLIĆA KAD VAM GOVORI O PODANIČKOM MENTALITETU BOŠNJAKA,GDJE STE MOGLI BITI HEROJI U STRANIM VOJSKAMA JER SVOJE NISTE IMALI.ZAR NEVIDITE IDIOTI DA SE VAŠE ŠTITONOŠE LJULJAJU KAO KULA OD KARATA.SAMO SE PITAM DALI IMATE MOZGA KAD PRIČATE KAKO ĆE KANADA naprimjer PODRŽATI BOŠNJAKE,KRETENI VI ŽIVITE NA ISTOM PROSTORU SA NAMA A NE SA NJIMA.DOVODITE ONU ISPUŠENU MUŠTIKLU BERNAR ANRI LEWIA KOJEM SE NORMALAN SVIJET SMIJE I SAMO KOD VAS JOŠ MOŽE UZETI KOJU PARU KUKAVCI SINJI.BOLI NJEGA KURAC ZA VAS MUSLIMANE.KLADIM SE U GLAVU DA VAS MRZI 10 PUTA VIŠE OD MENE KOJI SAM RATOVAO PROTIV VAS,DODUŠE JA VAS NEMRZIM VEĆ VAS SAŽALJEVAM JER STE ĆORAVI KOD OČIJU.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku