hamburger-icon

Kliker.info

Nakon zabrane o održavanju mirne protestne šetnje : Platforma za progres održala nesvakidašnji protest u Brčkom – online (Video)

Nakon zabrane o održavanju mirne protestne šetnje : Platforma za progres održala nesvakidašnji protest u Brčkom – online (Video)

18 Jula
15:57 2020

Članovi i članice Platforme za progres su zajedno sa predsjednikom Mirsadom Hadžikadićem održali, kako su to saopćili, prvi online protest pred Gradskom vijećnicom u Brčkom.

Odluka o ovakvom simboličnom, online protestu donesena je radi ranije zabrane o održavanju mirne protestne šetnje koja je stigla iz ureda Gradonačelnika.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, poručio je iz Brčkog da vlast u BiH koristi epidemiološku situaciju da uguši glas naroda.

“Platforma za progres, nasuprot tome, pronalazi svaki mogući način da taj glas proširi što dalje, više i jače”, kazao je Hadžikadić.

Novi zahtjev koji su dodali na listu zahtjeva je da se građanima Brčko Distrikta ukine uslov da se izjasne o državljanstvu entiteta.

Na online protestu su se obratili i Aljo Mujičić, član Predsjedništva i predsjednik regionalnog odbora regije Sava, kojoj u organizacionoj strukturi Platforme za porgres, pripada Brčko Distrikt, Melisa Ušanović, predsjednica Inicijativnog odbora Platforme za progres Brčko i Ademir Halilović, član Savjeta za kulturu Platforme za progres.

“Podsjetili smo na ranije zahtjeve, ali i najavili šetnje u Banjaluci, Goraždu, Zenici i drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Poručeno je da će se protestne šetnje završiti u gradovima u kojima je sve počelo a to su Mostar i Sarajevo”, stoji u saopćenju.

Na samom kraju online protesta, pripadnici Policije Brčko Distrikta, legitimisali su neke od učesnika, pozivajući se na naredbu o održavanju mirne protestne šetnje.

(Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku