hamburger-icon

Kliker.info

Nakon protesta burna svađa u Domu sindikata : Sindikat odustao od sutrašnjih protesta !

Nakon protesta burna svađa u Domu sindikata : Sindikat odustao od sutrašnjih protesta !

30 Jula
20:45 2015

radnickiprotest1Savez samostalnih sindikata BiH (SSS BiH) odustao je od protesta koji su bili zakazani za sutra ispred Parlamenta Federacije BiH.Naime, proširena sjednica Predsjedništva SSS BiH počela je dana oko 16 sati i 30 minuta a nakon trosatne rasprave odlučeno je da sutra ne bude nastavka protesta. SSS BiH su danas održali proteste tražeći da Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ne usvoji Prijedlog zakona o radu. No, kada su parlamentarci usvojili zakon sindikalne vođe su najavile da će proteste nastaviti sutra u 14 sati kada bi trebala početi sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Zvanično, razlog za odustajanje od protesta je umor radnika i nemogućnost da se sutra ponovo okupe u Sarajevu. Ipak, nezvanično se, kako javlja Klix,  može čuti da unutar sindikata postoje razilaženje te da se čak traži i ostavka Ismeta Bajramovića. Kako saznaju Vijesti , nakon protesta , na pomenutom sastanku  je došlo  do burne svađe unutar rukovodstva.Predsjednici sindikata rudara i državnih službenika Sinan Husić i Salih Krušcica za neuspjeh su optužili predsjednika krovnog sindikata Ismeta Bajramovića i predsjednika sindikata osnovnog obrazovanja Selvedina Šatorovića.

Naime, Husić i Kruščica su, prema istom izvoru ,još sinoć na sastanku sa premijerom Fadilom Novalićem bili spremni prihvatiti ponudu da se u dodatnih sedam dana ponovo raspravlja o Prijedlogu Zakona o radu. Bajramović i Šatorović su to odbili, što se na koncu pokazalo kao potpuni promašaj. Nakon svega, prema informacijama pojedinih medija predsjednik SSS BIH  Bajramović  je nakon sastanka  saopštio  da će sindikat oformiti pregovarački tim koji će lobirati za neusvajanje Zakona o radu u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - VAKAT JE
    puka 59 - VAKAT JE 31 Jula, 19:01

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA SADA VAM PREDLAŽU DAJTE OSTAVKE BAJRAMOVIĆ I OSTALI NEMOJTE DA SE UGLEDATE NA HARBINJU I GENERALE KOJIMA TO NEPADA NA PAMET UOPŠTE .POZDRAV DOMOVINI I SRETNA VAM – NAM DEBLOKADA NAŠEG GRADA VETERANI .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku