hamburger-icon

Kliker.info

Nakon nezapamćene tragedije porodice Duraković: Nemam više volje za životom…

Nakon nezapamćene tragedije porodice Duraković: Nemam više volje za životom…

08 Septembra
16:09 2020

Velika bol pogodila je poznatu porodicu Duraković iz Bugojna. Nakon oca Hajrudina (66) i njegovog sina Adisa (42), jutros je prminuo i Hajrudinov drugi sin, a Adisov godinu mlađi brat, Haris Duraković.

I Haris je, kao i njegov otac i brat, bio pozitivan na COVID-19.

Kako smo pisali, Adis Duraković, nogometni sudija, a kasnije i futsal trener, preminuo je 3. septembra u 42. godini. Dženaza Adisu Durakovću obavljena je 4. septembra u Glavicama kod Bugojna.

Tri dana ranije tu je ukopan i Hajrudin, koji je također preminuo od posljedica zaraze koronavirusom, a sutra će na istom mjestu biti klanjana dženaza i Harisu.

Njihova supruga i majka, Emira, nalazi se u bugojanskoj bolnici.

Još uvijek ne zna strašnu istinu.

U nepunih deset dana, tri muška člana porodice Duraković su preminula.

Iza Adisa je ostalo troje, a iza Harisa dvoje djece. Bugojno od posljednjeg rata ne pamti ovakvu tragediju.

“Amidžino, niti imam šta za reći, niti (imam) više volje za životom, životnom borbom i iskušenjima. Ljubi te tvoj amidža”, napisao je na društvenim mrežama Kemal Kemo Durakovć, Hajrudinov brat i amidža rahmetli Adisa i Harisa, a povodom vijesti o smrti još jednog člana njegove porodice.

Kemal Duraković je bh. javnosti poznat kao predsjednik Udruženja “Švicarac” i dugogodišnji borac za prava ljudi koji su ojađeni kreditima u švicarskim francima.

Hajrudinov treći sin Džemal je prebrodio najgore i pušten je na kućno liječenje…

“Čuvajte se, zaista je korona bliže vama, no što i mislite”, napisao je ranije Kemal Duraković dok se Haris još uvijek borio za život.

Njegovu potresnu poruku od subote prenosimo kao još jedno upozorenje svim “nevjernim Tomama”, kakve užasne tragedije može prouzročiti pandemija koja je pogodila cijeli svijet…

Neslužbeno, porodica se zarazila na svadbi bliskog člana porodice, ali takve informacije nisu potvrđene i zasad su u domenu spekulacija.

(Kliker.info-Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku